God heeft me altijd lief

Een vader hoorde toevallig dat zijn oudste zoon tegen zijn jongste dochter zei: ‘Je moet lief zijn, hoor, anders houd vader niet van jou’!

De vader sprak zijn zoon daar later op aan en zei tegen hem: ‘Wat jij tegen je jongste zusje hebt gezegd, is niet waar, mijn jongen. Ik houd altijd van jullie. Als jullie lief zijn, dan houd ik van jullie en dan ben ik blij. Als jullie niet lief zijn, dan houd ik ook van jullie en dan ben ik bedroefd’.

Deze liefde van een vader voor zijn kinderen, is maar een zwak voorbeeld van de liefde van God voor ons. God hield van ons toen wij nog zondaars waren: ‘Maar God bevestigt Zijn liefde tot ons hierin, dat Christus voor ons gestorven is, toen wij nog zondaars waren’ (Rom.5:8). God houdt altijd van ons en die liefde is onvoorwaardelijk. Hij houdt van ons met een eeuwige liefde. En gelukkig hangt die liefde van Hem voor ons niet af van ons gedrag. Net als die vader heeft onze hemelse Vader ons altijd lief. Wanneer wij Hem gehoorzamen, dan heeft Hij ons lief. En dan is Hij blij. Wanneer wij ongehoorzaam zijn, dan heeft Hij ons ook lief. Maar dan is Hij bedroefd. En dan zal Hij alles doen om ons van deze verkeerde weg terug te brengen.

25-05-2011
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies