Micha Zondag 2011 – Op water en brood

Zondag 16 oktober is het Micha Zondag. Op die dag staat de samenkomst in veel Nederlandse kerken in het teken van armoede en onrecht in de wereld. Sinds 2005 neemt Micha Nederland het initiatief voor deze speciale zondag. Dit jaar is het thema: ‘Op water & brood’.

© christelijknieuws.nl

In al hun eenvoud zijn het heel beladen woorden. Water en brood. In de Bijbel staan ze vaak voor leven, nieuw leven. Brood voor wie hongerig is, water voor wie dorst heeft. Met het thema willen de kerken en organisaties die samen Micha Nederland vormen, christenen stilzetten bij de harde werkelijkheid van armoede en onrecht wereldwijd.

“Voor de één staat ‘op water en brood’ voor pure armoede. Een ander zegt: versobering. En de arme weet: het verschil tussen leven en dood,” zegt Wim Althuis van de Evangelische Alliantie, en verantwoordelijk voor Micha Zondag. “Dat er grote armoede en groot lijden is in deze wereld, is niets nieuws. Met Micha Zondag zetten we daarom vooral de rol van de kerken in Nederland centraal. Zij zijn hard nodig in de strijd tegen armoede.”

Het past helemaal bij de missie van Micha Nederland: een kerk die haar verantwoordelijkheid neemt en opstaat tegen onrecht. Om daar in de samenkomsten op 16 oktober invulling aan te geven, verschijnt er een uitgebreid kerkenpakket. Verschillende organisaties en voorgangers van verschillende kerken leverden hieraan een bijdrage. Ook biedt het pakket handvatten voor programma’s en activiteiten voor jongeren en kinderen.

Meer informatie over Micha Zondag staat op https://www.michazondag.nl. Kerken en gemeenten die willen deelnemen, kunnen zich via de site aanmelden en het kerkenpakket downloaden.

14-06-2011
Kerk
https://www.michacampagne.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies