Het jongste land ter wereld Zuid-Soedan heeft hulp nodig

Op zaterdag 9 juli wordt Zuid-Soedan onafhankelijk. De bevolking is enthousiast. Tegelijkertijd dreigt zich een drama te voltrekken.

foto: © tear.nl

Al 200.000 Zuid-Soedaneze vluchtelingen zijn teruggekeerd naar hun land. Maar Zuid-Soedan kan deze stroom vluchtelingen helemaal niet aan. Geweld, droogte en overstromingen hebben ertoe geleid dat de huidige inwoners nauwelijks kunnen overleven.

Er is te weinig voedsel, drinkwater, sanitatie en onderdak. Naarmate meer vluchtelingen aankomen, neemt de paniek toe. Als er niet snel hulp komt, zullen er mensen sterven .

Deng (54) woont met vrouw en 5 kinderen in het dorpje Omdurman. Zij hebben zware jaren gehad. Bij roofovervallen op hun kudde verloren ze 40 dieren. Een oom kwam om, een nichtje werd ontvoerd en keerde nooit terug. Dankzij Tear heeft dit gezin schoon water en medische hulp.

Deng verwelkomt de vluchtelingen: “Zij zijn onze broeders en zusters. We willen graag dat ze terugkomen, maar ze krijgen direct met armoede te maken. Er is niet genoeg te eten en water om met hen te delen.”

Tear en haar partners werken al meer dan 40 jaar in Soedan. Samen met onze zusterorganisatie Tearfund Engeland kunnen we snel hulp bieden in de gebieden waar dit het meest nodig is. Maar daardoor hebben we uw steun nodig.

01-07-2011
Hulpverlening
https://www.tear.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies