Kinderen en hun gezinnen worden voorzien van voedselpakketten

De christelijke kindsponsororganisatie Compassion heeft girorekening 3232 geopend voor giften voor de door honger en droogte getroffen gebieden in Kenia en Ethiopië.

Compassion voorziet er op dit moment bijna 161.000 kinderen en hun gezinnen van structurele hulp via 696 lokale kerken.

© foto christelijknieuws.nl (Kenia)

De helft van alle sponsorkinderen in Kenia woont in het gebied dat hard door de droogte en honger is getroffen. De VN waarschuwt voor de ergste humanitaire ramp in 60 jaar. Door de samenwerking met lokale kerken is de infrastructuur voor het verspreiden van water en voedsel erg effectief.

Jolanda Omvlee, directeur van Compassion Nederland: “Het is hartverscheurend als je je kinderen geen water en eten kunt geven. Wij helpen hen hierbij via lokale kerken. Doordat we via kerken werken, kunnen we de voedselpakketten direct bij de mensen brengen die het het hardst nodig hebben. Nederlanders die willen helpen kunnen dit dus heel concreet doen. In het getroffen gebied helpen we al lange tijd gezinnen die in extreme armoede leven. Zij voelen de sterk stijgende voedselprijzen het hardst. We voorzien alle sponsorkinderen van gezonde voeding, water en medische hulp. De direct getroffen kinderen en hun gezinnen hebben in de afgelopen maanden al extra voedselpakketten ontvangen, die zijn betaald uit een noodfonds waar veel Compassion-sponsors aan doneren. Om dit in de komende maanden te kunnen blijven doen hebben we de voedselcampagne gestart.”

Via de website van Compassion is het mogelijk om online te doneren. Ook bericht Compassion daar over actuele ontwikkelingen en nieuws over de situatie van sponsorkinderen in dit gebied.

Compassion is een christelijke kindsponsororganisatie die kinderen en studenten die in armoede leven een kans op een leven zonder armoede geeft. Ieder kind en iedere student die door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door een lokale kerk met lokale medewerkers wordt uitgevoerd. Wereldwijd worden er via Compassion momenteel ruim 1,2 miljoen kinderen in 26 ontwikkelingslanden gesponsord. De organisatie werkt in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Meer informatie en de online versie van het jaarverslag zijn te vinden op www.compassion.nl.

15-07-2011
Hulpverlening
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies