Kinderen zingen met dolfijnen over schoon water

“Water is een wonder, weet je hoe bijzonder. Schoon water is voor iedereen van waarde.” Vol enthousiasme zongen afgelopen zaterdag zo’n 50 kinderen een lied over schoon water in het Dolfinarium te Harderwijk. Het eenmalige kinderkoor zong dit lied samen met de dolfijnen. World Vision had deze actie bedacht samen met het Dolfinarium. Voor kinderen in ontwikkelingslanden is schoon water van levensbelang. Via deze ludieke actie wil World Vision daar aandacht voor vragen.

World Vision was het weekend van 2, 3 en 4 september te gast in het Dolfinarium in Harderwijk. Samen met het Dolfinarium wilde World Vision aandacht vragen voor schoon water. “Schoon water is hier in Nederland zo normaal”, vertelt directeur van World Vision, Ruud van Eijle. “We draaien de kraan open en we denken er niet over na.

Maar voor heel veel mensen in ontwikkelingslanden is schoon water een luxe.” Elke 3 seconde sterft er ergens ter wereld een kind door gebrek aan schoon water, voeding of goede gezondheidszorg. World Vision wil hier samen met Nederlanders zorgen voor oplossingen. “Het bouwen van waterputten is natuurlijk een simpele oplossingen, maar we willen ook dat de mensen zelf het waterputten kunnen onderhouden”, zegt Van Eijle. “Daarnaast geeft World Vision trainingen over

hygiëne en zorgen we dat er samen met de lokale bevolking wordt overlegd waar de putten worden aangelegd”.

Leonie van den Berg schreef voor deze gelegenheid een lied over schoon water. Het lied werd uit volle borst meegezongen en de dolfijnen deden en “zongen” ook mee.

04-09-2011
Jongeren
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies