Opening GGZ In de Bres met Gert van der Vijver

GGZ In de Bres, een christelijke instelling voor geestelijke gezondheidszorg, opent vrijdag 9 september officieel haar nieuwe vestigingen in Lelystad, Assen en Groningen. Op alle locaties wordt een openingshandeling verricht door een regionaal politicus én is ondermeer een unieke openingsact van Zandkunstenaar Gert van der Vijver te bewonderen.

Management, medewerkers en betrokkenen van de zorginstelling reizen op deze dag in een touringcar langs de drie nieuwe vestigingen om deze één voor één te openen. De eerste opening vindt plaats in Lelystad m.m.v. Gedeputeerde Appelman, vervolgens wordt de nieuwe vestiging in Assen aangedaan, waar Wethouder Langius de openingshandeling zal verrichten. Aan het einde van de middag wordt de vestiging in Groningen geopend m.m.v. CU Fractievoorzitter Jongman.

Lelystad, De Meent 12

Tijd: 10.00 tot 11.00 uur

M.m.v. Gedeputeerde Appelman

Assen, Noorderstaete 36

Tijd: 14.00 tot 15.00 uur

M.m.v. Wethouder Langius

Groningen, Queridolaan 5

Tijd: 16.30 tot 17.30 uur

M.m.v. Fractievoorzitter Jongman (CU Groningen)

In de Bres, met een hoofdvestiging in Drachten, heeft sinds 2004 een sterke groei doorgemaakt in Friesland. Vooral door de specifiek christelijke uitgangspunten trekt de organisatie ook cliënten aan uit andere provincies. Tot op heden moest men hiervoor een relatief grote afstand afleggen, maar vanaf september kunnen mensen met psychosociale of psychiatrische problemen uit de provincies Groningen, Drenthe en Flevoland terecht bij een vestiging in de directe omgeving.

Op dit moment werken er circa 100 medewerkers bij de stichting en wordt op jaarbasis zorg verleend aan ca. 3.000 cliënten. Vanaf september wordt per nieuwe vestiging begonnen met een compact allround team. De komende jaren zal op elke vestiging het zorgaanbod uitgroeien tot een gedifferentieerd zorgpakket, zoals dat nu ook op de hoofdvestiging in Drachten te vinden is.

In de praktijk melden cliënten zich via een huisarts aan met problemen als bijvoorbeeld angst, depressie, relatieproblemen, ADHD, overspannenheid of andere complexe levens- of opvoedingsproblematiek. Onder het credo ‘wij geloven in herstel’ worden mensen met psychosociale en psychiatrische problemen bij In de Bres op weg geholpen naar herstel. Levensbeschouwing & geloof van de cliënt vormen namelijk vaak een wezenlijk onderdeel binnen een behandeltraject.

Vanuit de organisatie wordt onder de naam ‘Op de Brug’ bovendien kortdurende psychologische hulp geboden. Deze lichtere vorm van hulpverlening kan ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld stress, neerslachtigheid, rouwverwerking of relatieproblemen. Ook de eerstelijns hulp van Op de Brug zal vanuit de nieuwe vestigingen geboden worden.

Over GGZ In de Bres

In de Bres biedt christelijke geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren en volwassen met psychosociale en psychiatrische problemen, dit vanuit het basispakket van de reguliere zorgverzekering.

Op de Brug biedt kortdurende christelijke psychologische hulpverlening aan kinderen, jongeren en volwassenen. Op de Brug is een eerstelijns zorginstelling met vestigingen in Drachten en Leeuwarden en is een initiatief van GGZ In de Bres.

06-09-2011
Hulpverlening
https://www.opdebrug.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies