Politici openen vestigingen GGZ In de Bres Lelystad, Assen en Groningen

GGZ In de Bres, een christelijke instelling voor geestelijke gezondheidszorg, opende vrijdag 9 september officieel haar nieuwe vestigingen in Lelystad, Assen en Groningen. Op alle locaties werd een openingshandeling verricht door een regionaal politicus én was een unieke openingsact van Zandkunstenaar Gert van der Vijver te bewonderen.

Management, medewerkers en betrokkenen van de zorginstelling reisden op deze dag in een touringcar langs de drie nieuwe vestigingen om deze één voor één te openen. Bij alle vestigingen was een unieke act van Zandkunstenaar Gert van der Vijver te bewonderen. In Lelystad opende Gedeputeerde Appelman de nieuwe vestiging door een handvol zand te werpen tegen, een met doorzichtige lijm beschilderd, doek. Met deze handeling onthulde de Gedeputeerde samen met Nienke Cnossen, voorzitter van de cliëntenraad, het credo van de organisatie ‘wij geloven in herstel’ en werd de schildering van de Zandkunstenaar volledig zichtbaar. In Assen opende Wethouder Langius de vestiging met dezelfde handeling en in Groningen werd dit gedaan door CU Fractievoorzitter Jongman.

‘Vandaag zijn we eindelijk beter beschikbaar voor cliënten uit de regio’s Flevoland, Drenthe en Groningen, ik werd namelijk al jaren gevraagd wanneer we vestigingen in deze provincies gingen openen. Vanaf vandaag zijn we breed beschikbaar in Noord-Nederland’: aldus een speechende Anne Jan Kok, Voorzitter Raad van Bestuur. Afgelopen jaar trok de organisatie op jaarbasis al ruim 400 cliënten uit Groningen, 165 uit Flevoland en 110 uit Drenthe.

In de Bres, met een hoofdvestiging in Drachten, maakte sinds 2004 een sterke groei door in Friesland. Vooral door haar specifiek christelijke uitgangspunten trok de organisatie ook cliënten aan uit andere provincies. Tot aan september 2011 moest men hiervoor een relatief grote afstand afleggen, maar sinds vrijdag kunnen mensen met psychosociale of psychiatrische problemen uit de provincies Groningen, Drenthe en Flevoland terecht bij een vestiging in de directe omgeving.

Vanuit de organisatie wordt onder de naam ‘Op de Brug’ bovendien kortdurende psychologische hulp geboden. Deze lichtere vorm van hulpverlening kan ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld stress, neerslachtigheid, rouwverwerking of relatieproblemen. Ook de eerstelijns hulp van Op de Brug zal vanuit de nieuwe vestigingen geboden worden.

12-09-2011
Samenleving
https://www.indebres.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies