Dorcas Voedselactie voor Oost-Europa

De eerste week van november wordt overal in het land de Dorcas Voedselactie gehouden. In kerken en supermarkten zamelen duizenden vrijwilligers voedsel in voor de allerarmsten in Oost-Europa.

De actie is de afgelopen vijftien jaar steeds groter geworden. In 2010 werden op meer dan duizend locaties ruim 54.000 voedselpakketten ingezameld. Een geweldig aantal waar Dorcas enorm dankbaar voor is. Toch zijn ze niet tevreden. Ze willen meer… Niet om achteraf een mooi resultaat te kunnen melden, maar omdat ze nog veel meer mensen blij willen maken met een voedselpakket!

Door de economische crisis is de situatie in Oost-Europa steeds nijpender geworden. Vooral ouderen, gehandicapten en grote gezinnen worden hard getroffen. Vanuit landen als Oekraïne, Moldavië en Albanië is er steeds meer vraag naar voedselpakketten. Dorcas wil graag aan die vraag voldoen. Het voedsel wordt tijdens de wintermaanden verspreid in de projecten die Dorcas ondersteunt.

Dit jaar streven ze naar een opbrengst van 55.000 voedselpakketten. Dat kan niet zonder uw hulp! Doe ook mee en organiseer een voedselactie in uw eigen plaatselijke kerk of supermarkt. Dorcas levert het actiemateriaal.

12-10-2011
Hulpverlening
https://www.dorcasvoedselactie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies