In de vakantie ging het nog

Vader, echtgenoot, vriend, zanger, schoolleider… Wat eerst?

In de zomervakantie ging het nog wel. Het was een prachtige en intense tijd die Susanne en ik als heel bijzonder hebben ervaren. Ook als stel. Vlak na Noah’s geboorte stond voor mij alles in het teken van deze kleine man en Susanne.

Visite kwam langs en ik was vooral bezig met emotioneel zijn, koffie schenken, stofzuigen en heel veel foto’s maken. Overzichtelijk. Heerlijk!

Nu mijn werk weer in volle heftigheid is losgebarsten ervaar ik heel duidelijk het spanningsveld tussen al mijn verschillende werkzaamheden (allemaal geweldig leuk) en m’n vaderrol thuis. Het liefst wil ik overal perfect functioneren en dat dan ook graag op een ontspannen en vanzelfsprekende manier (‘ja hoor, alles onder controle, balans vasthouden he?’).

In werkelijkheid loop ik stapels mail achter, kunnen mijn twee handen mijn duizend plannen niet aan, ben ik elke avond meer dan moe en kom ik in mijn ogen helaas niet in aanmerking voor de ‘familieman van het jaar-award’. (al zegt Susanne nog zo lief dat ik het goed doe als papa).

Ik vraag me af hoe andere vaders met intensieve banen dat doen. Andere mannen die graag veel verantwoordelijkheid op zich nemen in allerlei verbanden. Ik denk onwillekeurig aan politici Wouter Bos en Andre Rouvoet die hun baan loslieten om nu voor hun gezin te kiezen. Het was voor hen schijnbaar niet (goed) te combineren.

Ik ben heel blij met mijn werk en zou het lesgeven, optreden, spreken en steeds weer nieuwe ideeen verzinnen niet kunnen missen denk ik. Ook ben ik blij op deze manier voor mijn gezin te kunnen zorgen. Maar toch heb ik steeds het gevoel ‘het moet toch ook relaxter kunnen?’

Snoeien om te bloeien. Focus vinden en houden op de hoofdzaken. Zowel in werk als prive. Geestelijk leven voeden, gaan voor inhoud en diepgang. Relaties. Het zijn denk ik blijvende uitdagingen voor bezige baasjes als ik. Herken jij dit ook?

Los van deze uitdaging genieten Susanne en ik allebei enorm van onze lieve Noah. Hij is het mooiste geschenk! Met hem zijn is schitterend. En als hij lacht is alles meer dan goed!

25-10-2011
136
https://www.martinbrand.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies