Amir Tsarfati: Wat kan ik zeggen? Sommige weken zijn gewoon moeilijk

Shalom voor jou vandaag – Wat kan ik zeggen? Sommige weken zijn gewoon moeilijk. Deze afgelopen week vormde daarop geen uitzondering. Mijn land heeft pijn. We bevinden ons in een zeer precaire situatie gezien wat er intern, in Gaza en in het noorden met Hezbollah gebeurt. Er is bevestigd dat onze goede vriend Yitzhak Cohen en zijn verloofde Geneva Lopez beiden om onbekende redenen zijn vermoord op de Filipijnen. In donkere tijden zoals deze moet ik mezelf eraan herinneren, en er mijn toevlucht in zoeken, dat Jezus op een dag het laatste woord zal hebben:

De realiteit is dat ons nooit is beloofd dat we altijd elke omstandigheid zouden begrijpen. Er is ons nooit verzekerd dat er geen seizoenen van chaos en twijfel zouden zijn. Zoals wijlen J. Vernon McGee ooit zei: ‘Je kunt niet leven op de geestelijke ervaringen van gisteren.’ We moeten elke ochtend bij het opstaan en elke avond bij het slapengaan Gods aangezicht zoeken. Het is geweldig om te weten dat Hij altijd onze veilige schuilplaats zal zijn:

Updates over De bediening

Ik zal jullie eerst weer op de hoogte te brengen van een aantal belangrijke updates over de bediening voordat ik inga op de gebeurtenissen in mijn regio van de wereld.

Connect

Maandag was onze allereerste live Q&A vanuit connect met mijn goede vriend pastor Barry Stagner! Eerlijk gezegd is dit een van mijn favoriete programma’s die we maken. Het is informatief. Het is boeiend. En in sommige opzichten is het bevredigend onvoorspelbaar. Stem volgende week maandag om 9:00 AM PDT af op onze tweede aflevering! Je kunt je vragen kwijt in het reactiegedeelte op YouTube of Facebook. Op dinsdag heb ik weer een update over het Midden-Oosten gegeven. Deze keer was het echter live vanuit connect! Ik heb verschillende belangrijke onderwerpen besproken die direct van invloed zijn op Israël en mijn regio in de wereld. Volg deze updates om op de hoogte te blijven.

Gisteren heb ik hier bij connect een zeer belangrijke podcast opgenomen met mijn goede vrienden uit de UK, Jeff Cuozzo en Tommy Fretwell. We bespraken de vraag: Is er een genocide in Gaza? Deze podcast wordt volgende week woensdag, 17 juli, om 9:00 AM PDT uitgezonden op onze platforms. Het is een op feiten gebaseerd, waarheidsgetrouw gesprek.

Facebook & YouTube

Stem vrijdag 12 juli om 12:00 PM PDT af op Facebook & YouTube voor het volgen van mijn onderricht ‘God’s Appointed Time’! God heeft verordend dat bepaalde gebeurtenissen móéten plaatsvinden, maar dat ze pas zullen gebeuren op de vastgestelde tijd. God heeft ons niet alleen door Zijn Woord grote gebeurtenissen geopenbaard die nog moeten plaatsvinden, maar Hij heeft ons ook dingen geopenbaard die deze gebeurtenissen zullen omringen. Is er iets waardoor God Zijn plannen uitstelt of vertraagd uitvoert, of ligt alles precies op schema? Hoe behoort de christen te leven, in het besef dat Gods vastgestelde tijd nadert? In deze uitzending kijken we in Gods Woord naar de antwoorden op deze vragen.

Bedankt

Ik wil ook nu weer zeggen dat ik bijzonder dankbaar ben voor jullie bemoedigende brieven, vurige gebeden en trouwe financiële steun die ons in staat stellen om dit alles te doen. De manier waarop God heeft voorzien door jullie vrijgevigheid en onbaatzuchtigheid is gewoonweg nederig stemmend.

Telegram

Zoals in elke nieuwsbrief wil ik je er ook nu weer aan herinneren om je te abonneren op mijn Telegram-kanaal, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Hierop plaats ik real-time nieuwsberichten over Bijbelse profetie en actuele gebeurtenissen, en het is het enige platform dat mij toestaat om transparant te zijn en de waarheid naar buiten te brengen! Telegram:  t.me/beholdisraelchannel

Het Midden-Oosten

De situatie in Gaza

Na de terugkeer vorige week van het hoofd van Israëls Mossad-agentschap uit Qatar heerste de indruk dat er een staakt-het-vuren op tafel lag. Maar daarna leek alleen het tegenovergestelde het geval te zijn. Eerder deze week werden ongeveer 150 terroristen gedood tijdens een operatie van de IDF in Gaza-Stad. Bij dezelfde operatie vernietigden onze troepen zo’n zes kilometer van het ondergrondse tunnelsysteem. En ook al is dit een grote prestatie, er gaan er nog steeds levens van IDF-soldaten verloren in de Gazastrook.

Interne problemen

We hebben echter andere ernstige interne problemen hier in Israël. Raad eens waar het hoofd van Israëls top-eenheid van de inlichtendienst mee bezig was in de maanden voorafgaand aan 7 oktober? Het schrijven van zijn boek over het gevaar van klimaatverandering. De klimaatveranderingscultus is niet alleen dom, maar ook gevaarlijk! Naar mijn mening moeten álle topgeneraals van Israël nu naar huis worden gestuurd!

Toegenomen spanning in het noorden

Als gevolg van de dagelijkse raketlanceringen over onze noordelijke grens door Hezbollah, zijn er overal in de regio Galilea branden uitgebroken. Ik heb de situatie vaak zo omschreven: ‘Noord-Israël staat in brand.’ En dat is ook echt zo. Maar branden zijn niet ons enige probleem. Deze terroristen treffen al burgergebieden in Noord-Israël. Nog maar een paar dagen geleden werd een huis in de stad Kiryat Shmona getroffen.

Natuurlijk blijft Israël gerichte aanvallen uitvoeren in Libanon om belangrijke Hezbollah-medewerkers en militaire locaties uit te schakelen. We hebben zelfs een hooggeplaatste ingenieur achter het luchtverdedigingssysteem van de terroristische proxy gedood. Toch hebben we nog steeds wekelijks te maken met meerdere raketbeschietingen. En hoewel Hezbollah beweert dat een oorlog met Israël niet ophanden is, blijkt uit hun acties dat het tegendeel waar is en dat ze dat ook weten. Bovendien blijven er escalaties plaatsvinden. Slechts enkele dagen geleden werd de persoonlijke bewaker van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah gedood, en ook een hoge commandant van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC). Dit gebeurde toen de IDF het voertuig vernietigde waarin ze van Syrië naar Beiroet in Libanon reden.

Israël rouwt echter om het verlies van twee burgers die deze week werden gedood toen een raket van Hezbollah hun voertuig raakte op de Golan Hoogvlakte. Het echtpaar liet drie kinderen achter.

Actie op de Westelijke Jordaanoever

Met alles wat er gebeurt, zou je gemakkelijk kunnen vergeten dat de IDF en andere Israëlische speciale eenheden dagelijks actief zijn op de Westelijke Jordaanoever. Onze troepen doden daar ook regelmatig terroristen. De IDF doodde op één dag zeven terroristen in Jenin in Noord-Samaria.

Iraanse activiteit

Laat je niet misleiden. Terwijl de wereld is afgeleid door Israël en Gaza, is Iran nog steeds in beweging. Wanneer de Islamitische Republiek niet bezig is met het financieren van anti-Amerikaanse en anti-Israël protesten in de VS, is het meer dan druk met het uitbreiden van de activiteiten op de nucleaire sites in het hele land.

Frankrijk

Na de gevaarlijke en teleurstellende Franse verkiezingen van de afgelopen week, waarin de conservatieve partij verloor en de mosliminvloed aanzienlijk toenam, hebben duizenden Frans-Joodse families aliyah-dossiers geopend. Bovendien zijn de verzoeken van Franse Joden om naar Israël te verhuizen sinds oktober 2023 met 430% gestegen, te midden van het omhoogschietende antisemitisme en de onzekerheid na de verkiezingen. Antisemieten maken het leven onmogelijk voor Joden over de hele wereld. Zij zijn precies de reden waarom we een Joodse staat nodig hebben. Maar op een breder niveau is wat er in Frankrijk gebeurt met de opkomst van de progressieve beweging en islamitische invloed geen geïsoleerde kwestie. En net zoals in Israël en de VS de heersende, globalistische elites achter de kandidaat aan gingen die het volk wilde, gebeurt dat nu in Frankrijk.

Achter Israël staan

Met wie je je identificeert en achter wie je staat is veel belangrijker dan achter wie de menigte staat! God heeft Israël geoordeeld vanwege zijn zonden. Maar God heeft de vijanden van Israël veroordeeld vanwege hun haat tegen Zijn volk – en Hij doet dat ook nu en zal dat altijd doen! Laat de geestelijke toestand van het volk Israël nooit als excuus dienen om hen te haten en tegen hen te strijden!

De Heer liet de Babylonische verovering en de ballingschap van Zijn volk toe. Maar raad eens? Vervolgens veroordeelde Hij de Babyloniërs vanwege wat ze hadden gedaan:

Christenen staan ver boven alle emotionele of intellectuele argumenten wat betreft het conflict in het Midden-Oosten (zo zou hun houding in elk geval moeten zijn). Het is essentieel dat je een Bijbels geloof aanhangt, bekrachtigd door de Heilige Geest Die in je is. Zonder Hem zul je nóóit in staat zijn om op juiste manier te onderscheiden en standvastig te zijn. Instemmen met het bestaansrecht van Israël, Israëls recht om zijn land te bezitten en Israëls recht om zichzelf te verdedigen is Bijbels! Het was waar vóór 7 oktober en het is zeker waar daarna! Houd stand in deze laatste dagen!

In de verwachting van Zijn komst,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald door de redactie vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 11 juli 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Boeken van Amir Tsarfati

De Nederlandse vertaling van Discovering Daniel is verschenen bij Het Zoeklicht onder de titel Op reis door Daniël

Op reis door Daniël

Ons leven en de toekomst liggen in Gods hand. De wereld verkeert in grote chaos, maar dit hoeft ons niet ongerust te maken. 
Het Bijbelboek Daniël schetst een levendig beeld van de vele manieren waarop God ons leven en de wereldgebeurtenissen leidt, en dat geeft ons reden tot hoop. Op reis door Daniël moedigt ons aan om met vertrouwen in Gods soevereiniteit en liefde te leven, zolang wij nog op aarde zijn.

Paperback, 278 pagina’s, 
ISBN 9789064514289, 
prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Op ontdekking door Openbaring

Het boek Openbaring is geschreven omdat God ons wil laten weten wat de toekomst in petto heeft. De profetische waarheid biedt gelovigen wijsheid, geruststelling en inzicht. Voor ongelovigen is Openbaring een oproep om Gods genade aan te nemen zolang er nog tijd is. Op ontdekking door Openbaring maakt ons duidelijk wat iedereen te wachten staat in de eindtijd – in de hemel of op de aarde. Ben jíj voorbereid op wat er komen gaat?

Paperback, 288 pagina’s, 
ISBN 9789064513930, prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Het laatste uur

Nu het laatste uur nadert, is het tijd om misvattingen recht te zetten en het echte plan van God te ontdekken. Iedereen heeft vragen over de eindtijd. Maar zoals de Israëlische christen en gerespecteerd Bijbelleraar Amir Tsarfati uitlegt, is Bijbelse profetie een geheimenis en niet een geheim. Ieder die de tijd neemt om de profetie te onderzoeken, kan er inzicht in krijgen. 
Dit boek is daarbij een geweldige hulp.

Paperback, 208 pagina’s, 
ISBN 9789064512827, 
prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Onvoorstelbaar vooruitzicht

Ziet u de tekenen van de tijden? In de Bijbel spreekt Jezus over de tekenen die aangeven dat Zijn Wederkomst nabij is. Wat zijn die tekenen? En zien we ze vandaag de dag? Amir Tsarfati is een Joodse autochtone Israëli die christen is. Door deze achtergrond heeft hij een duidelijk perspectief waarin hij Bijbelse historie, huidige gebeurtenissen en Bijbelse profetie verweeft, en zo licht werpt op de geheimenissen betreffende de eindtijd. 

Paperback, 224 pagina’s, 
ISBN 9789064513084, prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Gods meesterplan – Israël en de Gemeente

Om werkelijk inzicht te krijgen in de Bijbelse profetie, moeten we eerst begrijpen dat Gods beloften aan Israël en Zijn plan met de Gemeente elkaar aanvullen. Sommigen gelovigen zijn van mening dat God Israël heeft verworpen en de Gemeente ervoor in de plaats is gekomen, maar dit druist in tegen het karakter van de trouwe Heere Die we in de Bijbel leren kennen. In dit boek maakt Amir Tsarfati duidelijk wat de Bijbel zegt over Gods grote en unieke plannen voor Zijn twee uitverkoren volken: Israël en de Gemeente. 

Paperback, 223 pagina’s, ISBN 9789064513633, prijs € 18,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Bijbelse profetie: de hoofdzaken

Amir Tsarfati en Barry Stagner geven antwoord op veelgestelde vragen over zeven fundamentele onderwerpen van de Bijbelse profetie: Israël, de Gemeente, de opname van de Gemeente, de grote verdrukking, het duizendjarig rijk, het oordeel voor de grote witte troon, de hemel. Wanneer je het biddend en met wijsheid bestudeert, vind je in Gods Woord alles wat je moet weten over de toekomst. 

Paperback, 183 pagina’s
ISBN 9789064514005, 
prijs € 16,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Is de grote verdrukking begonnen?

Leven wij nu in de eindtijd? Naarmate landelijke en internationale gebeurtenissen en nieuwsberichten verontrustender worden, neemt de belangstelling voor de Bijbelse profetie steeds meer toe. De angst en onzekerheid in de samenleving bereikt ongekende hoogten, en veel christenen vragen zich af of de grote verdrukking die in het boek Openbaring beschreven wordt, al is begonnen. Als we ons afvragen hoe dichtbij de eindtijd werkelijk is, dan moeten we het antwoord zoeken in Gods Woord. 

Paperback, 228 pagina’s, ISBN 9789064514128. prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies