Schoonheid en schitterend

In je werk kan het gebeuren, dat je voor een groot dilemma komt te staan. Zij die boven je staan – je baas of de overheid – verwachten van je dat je iets doet, wat tegen je geweten ingaat. Iets waarvan je overtuigd bent dat je het niet kunt doen, omdat het tegen de wil van God ingaat. De vraag is, wat je dan moet doen?

In de Bijbel lezen we over twee vrouwen die met zoiets te maken kregen. Ze leefden en werkten als vroedvrouwen in het grote en machtige land Egypte. Zij vreesden God en zij hadden de moed om tegen het gebod van de machtige koning in te gaan. Ze kregen namelijk de opdracht om alle pasgeboren Joodse jongetjes te doden. Maar ze deden het niet en ze waagden daarmee hun leven. Ze hadden een ander beroep kunnen kiezen, maar dat deden ze niet. Ze bleven hun werk doen en ze gehoorzaamden niet aan het gebod van de koning. Ze werden door God beloond met een eigen gezin (Exodus 1:15-21).

De apostel Paulus heeft de woorden opgeschreven: ‘Als God voor ons is, wie zou tegen ons zijn’ (Romeinen 8:31)?

Wat een moedige vrouwen waren die Sifra en Pua! Zo heetten namelijk deze vrouwen en wat hun namen betekenen staat boven dit stukje: ‘Schoonheid en schitterend’.

20-12-2011
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies