Dwaasheid… voor wie?

Een evangelist hield een samenkomst voor een groot publiek. Hij maakte duidelijk wat het evangelie inhoudt. Namelijk dat Jezus Christus in onze plaats moest sterven aan het kruis van Golgotha. En dat Hij daar het verlossingswerk volbracht heeft, zodat wij met God verzoend kunnen worden.

Terwijl hij nog sprak, viel iemand hem spottend in de rede met de opmerking: ‘U spreekt niet slecht. Alleen is het jammer, dat alles wat u zegt, pure dwaasheid is’.

De evangelist dacht even na. Toen antwoordde hij: ‘U hebt volkomen gelijk. Wat u zegt, staat ook in de Bijbel. Luister maar: ‘Want het woord van het kruis is voor hen die verloren gaan dwaasheid, maar voor ons die behouden worden, is het een kracht van God’ (1Kor.1:18).

De boodschap van het kruis is inderdaad een dwaasheid. Voor wie? Voor hen die verloren gaan. Het behaagde God echter ‘om door de dwaasheid van de prediking te behouden hen die geloven’ (vs.21).

Paulus zegt: ‘Wij prediken Christus, de Gekruisigde, voor de Joden een aanleiding tot vallen, voor de volken een dwaasheid’ (vs.23).

20-12-2011
132

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies