Groot Nieuws Radio straks ook te horen in verzorgingstehuizen en ziekenhuizen

Groot Nieuws Radio breidt haar bereik uit en zal binnenkort te beluisteren zijn in verzorgingstehuizen en ziekenhuizen via Incompany Media. Door dit nieuwe samenwerkingsverband kunnen we nog beter onze missie uitdragen: mensen in elke situatie bemoedigen en houvast bieden met het evangelie. Door onze radioprogramma’s en muziek kunnen we nu ook een positieve impact maken op de plekken waar een grote behoefte is aan troost en hoop.

Marcel Kuckelkorn, Teamleider Relaties en Techniek bij Groot Nieuws Radio, is enthousiast over deze uitbreiding: “Met deze stap kunnen we nog meer luisteraars bereiken op een moment en plaats waar zij het echt nodig hebben. Onze programma’s bieden bemoediging en verdieping, precies wat veel bewoners en patiënten nodig hebben in hun dagelijks leven.”

Over Groot Nieuws Radio

Groot Nieuws Radio is een christelijk radiostation dat uitzendt via DAB+, internet en interactieve tv. Elke dag worden bemoedigende en opbouwende radioprogramma’s en christelijke muziek uitgezonden.

Met de programma’s vervult Groot Nieuws Radio haar missie: christenen dienen met het evangelie van Jezus Christus om hen houvast te bieden in geloof en uit te dagen zich in te zetten voor gezin, kerk en samenleving. Groot Nieuws Radio wil luisteraars prikkelen om – kritisch – na te denken over actuele thema’s en bijdragen aan het vergroten van eenheid onder christenen in Nederland.

Een duidelijke boodschap

Op 1 september 2007 ging Groot Nieuws Radio van start nadat Talpa Radio de stekker uit Radio 10 Gold trok. Evert ten Ham, voormalig radiopresentator bij de EO, had de droom om een christelijk radiostation te starten met mooie muziek en een duidelijke boodschap. Doordat de frequentie 1008 AM vrij kwam, kon die droom gerealiseerd worden.

De programmering begint in die nacht van 1 september met non-stop muziek vanuit een studio in de achtertuin van Evert. Intussen wordt op een bedrijventerrein in Veenendaal gewerkt aan een studio waar gepresenteerde programma’s gemaakt kunnen worden. Op 1 december is die ruimte gereed en gaan de programma’s van start.

Ups en downs

De geschiedenis van Groot Nieuws Radio kent ups en downs. Meerdere keren stond het bestaan van het christelijke radiostation op het spel door een tekort aan financiën. Dankzij de steun van particulieren en ondernemers kon het werk van Groot Nieuws Radio toch doorgaan. In 2015 werd tijdens een actieweek maar liefst 1,2 miljoen euro opgehaald.

Groot Nieuws Radio kan bestaan dankzij de inkomsten uit reclame en bijdrages van luisteraars en bedrijven. Regelmatig worden er vriendenweken gehouden om nieuwe donateurs te werven. In 2018 ging het presentatieteam langs bij een kersverse vriend om haar te bedanken voor haar steun.

Web: www.grootnieuwsradio.nl
Auteur: Carina Koerting-Hooijer
Foto: Groot Nieuws Radio

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies