Spraakmakende verhalen in een nieuw jasje

In de nieuwe JONG-serie stappen presentatoren Manuel Venderbos en Klaas van Kruistum in een wereld vol uitersten. Ze volgen jongeren met elk een uniek verhaal. Van fotomodellen, meiden die onbedoeld zwanger zijn, tot jongeren die als DJ de wereld bestormen of dankzij internet extreem succesvol werden. De EO levert met het betrokken en spraakmakende JONG vanuit christelijk perspectief een onderscheidende bijdrage aan het maatschappelijk debat.

JONG is met ingang van 8 februari terug op de buis met twaalf nieuwe afleveringen. De vormgeving van het programma is nieuw en de JONG-bus is verruild voor een terreinwagen met ingebouwde camera’s. JONG speelt meer dan ooit in op thema’s die nu journalistiek relevant zijn. Zo monitort JONG de jongerentrends van 2012. Zo’n trend is via social media jezelf in de markt zetten om zo je eigen bedrijfje en persoonlijkheid succesvol te promoten. ‘Tutorial’ Nikkie, die zelf make-upfimpjes op You Tube plaatst en inmiddels wereldwijd fans heeft, is een beroemd voorbeeld. Ook portretteert JONG Lisa, een meisje dat beide ouders aan zelfdoding verloor. En een twintiger die vertelt hoe het is om anno 2012 pedofiele gevoelens te hebben en die bewust de keuze maakt daar niets mee te doen. Tegelijkertijd vertelt een slachtoffer van kindermisbruik over de impact van het misbruik.

In de eerste aflevering volgen we de 16-jarige Annieck. Een jaar geleden raakte ze zwanger van haar toenmalige vriend, een man van 42 jaar. Na achttien weken zwangerschap pleegt ze, onder druk van haar vader, uiteindelijk abortus. Leeftijdsgenootje Josanne kiest ervoor haar baby te houden, ook al is haar leven verre van stabiel. Presentator Manuel Venderbos duikt in de levens van beide meiden en onderzoekt hoe ze tot hun keuzes gekomen zijn.

Evangelische Omroep
27-01-2012
Jongeren
https://www.eo.nl/jong

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies