Marije van den Berg wil mensen leren wie ze zijn

De vandaag opgerichte stichting BUtogether van Marije van den Berg wil mensen uitdagen zichzelf te ontdekken en tot bloei te komen. De stichting heeft als doel mensen toe te rusten om hun unieke identiteit te ontdekken en te waarderen. Ze organiseert evenementen en verzorgt spreekbeurten voor verschillende doelgroepen met inspirerende sprekers.

Marije van den Berg is de initiatiefneemster van stichting BUtogether en zal tevens door de stichting ingezet worden als spreekster. “Ieder mens wordt uniek geboren, maar velen sterven als kopie. Dat is de reden waarom BUtogether is ontstaan”, aldus Marije van den Berg. “ het heeft mijn hart om anderen te laten zien wie je mag zijn als mens. Hoe je een goede man kunt zijn, hoe je als vrouw kunt stralen en hoe je als jongere weerbaar kunt zijn. Vooral hoe je jezelf kunt zijn. Pas als je jezelf bent kun je van betekenis zijn voor anderen.”

BUtogether is een zogenaamde preventieve stichting. Marije: “We willen preventief werken onder verschillende doelgroepen, universeel en ook heel specifiek voor mensen die zijn beschadigd in hun leven. Ieder mens vormt zich een beeld van wie hij of zij is, door bijvoorbeeld de opvoeding en andere invloeden. Het is goed om terug naar de basis te gaan en te kijken wat de Bijbel zegt over wie je bent.”

BUtogether organiseert op 16 juni een BUevent voor jonge vrouwen met als thema ‘Wonderlijk’. Op deze dag spreken verschillende spreeksters over de identiteit van de vrouw en zijn er workshops.. Eén van de spreeksters is Wilma Veen. Ook staat er een evenement voor jonge stellen op de agenda, organiseert BUtogether vrouwenochtenden en in samenwerking met True You een project voor jonge vrouwen.

Marije van den Berg zegt over zichtzelf: ‘Geboren en getogen in de Alblasserwaard, in een gezin met allemaal mannen (en mijn moeder natuurlijk). Als jonge vrouw werd ik al geraakt door alles wat mijn hart te zien kreeg in onze maatschappij. Daarom had ik de droom om psychologie te studeren, maar na een aantal maanden SPH ben ik geswitcht naar de commerciële kant van de psychologie. Tijdens mijn afstuderen heb ik bij De Hoop ggz een hoop ervaring opgedaan met het spreken voor groepen, waarna ik een jaar later in dienstverband als jongeren- en preventiemedewerker aan de slag ben gegaan. Toen had ik als 21-jarige al het verlangen iets voor jonge vrouwen op te zetten. Dat heeft inmiddels vorm als Stichting BUtogether, die zich inzet voor meerdere doelgroepen. Als oprichter geniet ik van het mooie werk dat vanuit de stichting voortvloeid. In het spreken, maar ook bij het organiseren van diverse events. Ik vind het een eer om jongeren, (jonge) vrouwen, jongerenwerkers, en anderen uit te dagen mee op ontdekkingstocht te gaan naar het leven zoals dat bedoeld is.’

29-02-2012
Samenleving
https://www.butogether.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies