Onderzoek onder jonge hogeropgeleide echtparen

In opdracht van stichting ‘Ruimte voor je Relatie’ voeren twee vierdejaars studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) een onderzoek uit. Dit onderzoek is gericht op jonge hogeropgeleide echtparen die bezig zijn met het onderwerp ‘carrière en kinderen’.

Tijdens onze relatieweekenden komen wij regelmatig in aanraking met jonge hogeropgeleide echtparen die bezig zijn met het volgende dilemma: “We hebben beide goede carrièrekansen en we willen deze mogelijkheden en uitdagingen graag gebruiken. Tegelijkertijd willen we ook graag kinderen, wat lijkt te botsen met onze carrière. In onze omgeving wordt hierover behoorlijk verschillend gedacht. Tevens willen we ook de richtlijnen vanuit de Bijbel serieus nemen.”

De studenten, Marjolein van Leeuwen-Koning en Lisanne van den Brink-Wiersema, voelen zich bij dit onderwerp betrokken: “Beide zijn wij inmiddels ruim een jaar getrouwd en wij merken in ons eigen leven en bij mensen om ons heen dat dit genoeg gespreksstof op kan leveren.”

Ruimte voor je Relatie wil graag iets betekenen voor jonge echtparen die bezig zijn met dit thema. Daarom is dit onderzoek erg belangrijk voor ons. Op basis van de uitkomsten kunnen we gericht aan de slag om jullie en andere echtparen te helpen in deze zoektocht.

In week 12/13 sturen we een enquête met een aantal vragen over dit onderwerp. Wil jij hieraan meewerken en voldoen jullie aan de volgende criteria?

• 20-35 jaar.

• Getrouwd of plannen om binnen een jaar te gaan trouwen.

• Geen kinderen of één kind.

• Beide hebben jullie een HBO of WO opleiding genoten.

Stuur dan een berichtje naar onderzoek@rvjr.nl. In week 12/13 krijg je de enquête toegestuurd. Ken je mensen in je omgeving die binnen onze doelgroep vallen, vraag ze om mee te doen.

Ben je benieuwd naar de uitkomst van dit onderzoek en wat Ruimte voor je Relatie hiermee gaat doen? Geef dat even aan in je e-mail.

© Henk-Jan Oudenampsen
15-03-2012
Jongeren
https://www.ruimtevoorjerelatie.nl/Nieuws/19

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies