Deelnemersaantal Walk4water nadert de 1000

Walk4Water wordt komende zaterdag 24 maart gehouden. Het aantal lopers nadert de 1000, een forse stijging ten opzichte van vorig jaar, toen waren het er 750. De website van Walk4Water heeft het zwaar te verduren. Regelmatig is de site uit de lucht. Vervelend voor de organisatoren van ZOA, omdat er juist nu door de lopers en de sponsors veel actie wordt ondernomen om geld in te zamelen.

ZOA zegt over de websiteproblemen: Uiteraard zijn we hard aan het werk om de hele site op orde te krijgen. Toch kunnen we niet garanderen dat alle problemen op tijd zullen worden opgelost. Daarom hebben we besloten om ook het gironummer van ZOA open te zetten voor giften. Lukt het niet om via de website te sponsoren? Maak dan je donatie over op Giro 550 onder vermelding van Walk4Water. Helaas kun je op deze manier geen deelnemers sponsoren, de gift wordt dus niet zichtbaar in de sponsormeter van individuele lopers op de website. De giften zullen wel worden bijgeschreven in de sponsormeter op de homepage van Walk4Water.

Dus, wil je sponsoren, maar lukt dit niet via de site? Maak dan je donatie over op Giro 550 ovv Walk4Water! De sponsormeter is de € 40.000 al gepasseerd. ZOA hoopt dit jaar € 100.000 in te zamelen.

Goed nieuws: er is mooi lenteweer op komst! Het KNMI verwacht dat het de komende week droog weer blijft. We hopen natuurlijk dat ook 24 maart 2012 een stralende lentedag wordt! Wat is er nu heerlijker dan wandelen met een lentezonnetje en fluitende vogels?

Walk4Water is het jaarlijkse sponsorloopevenement van ZOA. Deelnemers kunnen 8 of 21 kilometer wandelen en zich hiervoor laten sponsoren. Ook is er voor hardlopers een recreatieve crossloop van 8 kilometer. De laatste 5 kilometer wordt afgelegd met een jerrycan met water. Zo kun je ervaren wat het is om kilometers te moeten lopen voor water. 

De opbrengst is bestemd voor drinkwater in Sudan. In Sudan willen we 4.000 mensen in 4 dorpen in Gedaref helpen.

Tijdens de wandeling kunt u genieten van het prachtige Kootwijkerzand. Ook komt u onderweg leuke activiteiten tegen. Bijvoorbeeld een dans- en djembéworkshop.

De deelnemers kunnen de auto kwijt op de parkeerplek van de de Willem III Kazerne, Sportlaan 55 in Apeldoorn. Daar vertrekken de bussen die iedereen naar het Zendgebouw in Radio Kootwijk brengen. Op deze manier beperken we de het verkeer door Radio Kootwijk en daarmee de overlast voor de bewoners van het dorp. De wandelaars die 21 kilometer lopen én de hardlopers die 8 kilometer rennen, worden tussen 8:00 en 8.30 uur verwacht op de parkeerplaats bij de Willem III kazerne. De wandelaars die 8 kilometer lopen, worden tussen 9:30 en 10.00 uur verwacht op diezelfde parkeerplek. De Willem III Kazerne is goed bereikbaar met de auto. Daarnaast is de locatie ook bereikbaar met het openbaar vervoer.

Walk4Water duurt tot ongeveer 16.00 uur. De hardlopers finishen tussen 10.00 en 10.30 uur, de bussen staan dan klaar om de hardlopers naar de parkeerplek te brengen. Douchen kan helaas niet bij het Zendgebouw. Eventueel kunnen de hardlopers (als ze op tijd zijn) meelopen met de 8 kilometer-wandelaars om nog een bezoekje te brengen aan de activiteiten op de Duinweg, halverwege de route. Daarnaast zijn er activiteiten bij de finish, het Zendgebouw. De bussen rijden de hele middag heen en weer naar de parkeerplaats, zodat iedereen naar huis kan wanneer hij of zij dat wil. Waarschijnlijk is iedereen zo rond 16.00 uur in ieder geval weer terug bij het Zendgebouw. De bussen rijden ook aan het eind van de dag heen en weer om iedereen weer naar de parkeerplek te brengen.

Walk4Water is een evenement voor jong en oud! Voor alle leeftijden is er wat leuks te beleven. De jongste kinderen vermaken zich op het springkussen tijdens het kinderprogramma. De jongeren dansen mee met de Afrikaanse dansworkshop en iedereen wil natuurlijk Sudanese hapjes proeven!

Tijdens de route is op de duinweg een rustpunt. Hier waan je je in Afrika! Dit jaar hebben we ons laten inspireren door de cultuur van Sudan. Geniet van een hapjes uit de regio of schuif aan bij een koffieceremonie. In Nederland drinken we heel wat koffie, maar in Sudan en buurland Ethiopië is koffie minstens zo belangrijk. Wil je nog meer beleven? Klim dan op een kameel en waan je in de woestijn van Sudan. Of laat een kleine henna-figuur zetten, zoals in Sudan bij bruiloften wordt gedaan.

Ook bij het Zendgebouw is van alles te beleven. Voor jonge kinderen die de route nog niet kunnen uitlopen is er een dagprogramma bij de startlocatie. Hier is begeleiding en kunnen de kinderen spelen, knutselen en tussen de middag een broodje eten. Daarnaast is er bij het zendgebouw meer informatie over ZOA én is kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een rondleiding door het zendgebouw tegen gereduceerd tarief: € 5,00. Er is dus van alles te beleven op Walk4Water.

Walk4Water heeft een speciaal kinderprogramma. Dit programma is bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Zo staat er een springkussen en is allerlei knutselmateriaal aanwezig. Ook ontbreekt het niet aan snoep en gezonde broodjes. De kinderen zullen zich hier zeker niet vervelen. Voor begeleiding wordt gezorgd. Het kinderprogramma is echter niet bedoeld als crèche voor baby’s en peuters.

christelijknieuws

20-03-2012
Hulpverlening
https://www.walk4water.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies