Wat een huisnummer betekent voor Roma-zigeuners

ProRroma-medewerker Frank Stout schreef; “Op Pata-Rat hebben we een ambitieus project aangepakt: we zijn begonnen met het geven van huisnummers aan alle huizen en krotjes. Vele Roma waren erg dankbaar dat eindelijk iemand hun zelfgemaakte huisje erkende.”

Frank Stout: “Uit Nederland is een vader en zijn zoon gekomen om ons praktisch te helpen. Zij hebben ons 20 en 21 februari 2012 geholpen om de 121 huisnummers op te hangen. Van de 121 huizen zijn er bijna 40 in het verleden door Bert Looij gebouwd. En er staan nog steeds ruim 50 krotjes op Pata-Rat. Eind deze maand willen we elk gezin bezoeken en een vragenlijst afnemen om precies in kaart te brengen hoeveel mensen er op de krottenwijk wonen, hoeveel kinderen er naar school gaan en of iedereen voor de wet ook daadwerkelijk bestaat. Zodra we meer weten kunnen we onze hulpverlening ook beter afstemmen.”

Stichting ProRomi Nederland zet zich in voor Roma-zigeuners in Roemenië die lijden onder ondervoeding, uiterst slechte behuizing, gebrek aan goede scholing, analfabetisme, discriminatie en algehele achterstelling. ProRomi werkt vanuit een christelijke achtergrond.

Stichting ProRomi verleent hulp voor de bouw, opzet en financiering van Roma-scholen en medische voorzieningen. ProRomi biedt daarnaast naschoolse opvang en alfabetiserings-cursussen voor volwassen Roma.

ProRomi voert bouw- en renovatieprojecten uit in Roma-dorpen of wijken waarin grote armoede heerst en helpt bij de aankoop en opzet van Multi Functionele Centra voor de educatie, gezondheidszorg en godsdienstige activiteiten van de Roma.

Sjaak Monster
24-04-2012
Buitenland
https://www.proromi.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies