Politici houden inzamelactie voor Voedselbank

Op vrijdag 18 mei aanstaande zullen vele Rotterdammers, bij het doen van de weekendboodschappen, de vraag krijgen of ze een extra pak rijst of pasta mee willen nemen. Niet voor zichzelf maar voor de groeiende groep stadsgenoten die om de meest uiteenlopende redenen afhankelijk zijn geworden van de Voedselbank.

Tientallen vrijwilligers, geworven door de Rotterdamse politieke partijen, zamelen op 18 mei voedsel in omdat de Voedselbank volgens hen wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Iedere dag opnieuw kloppen er tien nieuwe Rotterdamse gezinnen aan bij de Voedselbank om hulp. Door deze enorme vraag en tegelijkertijd een afname van ontvangen voedsel moest de Voedselbank Rotterdam half maart, met pijn in het hart, besluiten de instroom stop te zetten. Voor ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies was dit een reden om in beweging te komen en een grote voedsel inzamelactie op te zetten.

Naar aanleiding van de oproep van raadslid Setkin Sies zijn diverse individuen, organisaties en kerken een inzamelactie begonnen. “Het is zeer bemoedigend om te zien dat honderden Rotterdammers bereidt zijn iets extra’s te doen voor hun stadsgenoten die het minder hebben. Dit is de stad zoals ik die voor ogen heb. Belangeloos en het welzijn van de ander voorop.”

Op de actiewebsite www.geefdevoedselbanketen.nl staan diverse suggesties voor particulieren, bedrijven, verenigingen en scholen om ook in actie te komen voor de Voedselbank.

Naast de diverse inzamelacties wil Sies ook een oproep doen aan bedrijven in Rotterdam en de regio om de Voedselbank te steunen. “Nog steeds worden iedere dag kilo’s voedsel vernietigd terwijl honderden Rotterdammers te weinig geld overhouden voor een fatsoenlijke maaltijd. Dit is onbegrijpelijk en ik wil deze bedrijven dan ook oproepen om contact op te nemen met de Voedselbank om eventuele donatie mogelijkheden te bespreken.”

© Henk-Jan Oudenampsen
15-05-2012
Samenleving
https://www.geefdevoedselbanketen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies