Helixprijs Evangelische Alliantie naar Rudolf Setz

De Evangelische Alliantie (EA) kent de Helixprijs in 2012 toe aan Rudolf Setz voor zijn baanbrekend missionair werk in Nederland. Setz is iemand die nieuwe kansen ziet voor de kerk en die daarvoor mensen weet te mobiliseren en inspireren. Hij stond onder meer aan de wieg van organisaties als Stichting Present en Nederland Zoekt…

De EA reikt de prijs jaarlijks uit om bemoedigende initiatieven op het gebied van missionaire gemeenteopbouw voor het voetlicht te brengen.

Rudolf Setz is onder meer betrokken geweest bij het opzetten van allerlei missionaire projecten in de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle. Ook stond hij aan de basis en opbouw van Stichting Present. Een voor Nederland nieuw concept bedoeld om een brug te slaan tussen allerlei (groepen van) vrijwilligers en concrete hulpvragen van mensen in de buurt. Inmiddels is Present uitgegroeid tot een landelijk netwerk van meer dan vijftig lokale stichtingen.

Sinds 2010 richt Setz zich vanuit de nieuwe stichting ‘Nederland Zoekt …’. voornamelijk op het opzetten en ontwikkelen van een netwerk van kleinschalige christelijke gemeenschappen op basis van discipelschap, zogenaamde ‘missional communities’.

“Beide initiatieven inspireren christenen en kerken om getuigen van Jezus Christus te zijn in hun directe omgeving. Daarmee sluit zijn werk naadloos aan bij de doelstelling van de EA om kerken te helpen hun missionaire identiteit en roeping in de Nederlandse context te verstaan en uit te oefenen. Het mooie van Rudolf is ook dat hij niet bang is om zelf de handen uit de mouwen te steken en met zijn voeten in de modder te staan. Zo is hij zelf intensief betrokken bij ‘Assen zoekt …’” aldus Jan Wessels, directeur van de Evangelische Alliantie.

Rudolf Setz zal de prijs tijdens het EA-deelnemerscongres op 8 juni in ontvangst nemen. Het thema van het congres is: ‘The Mission of Gods people’ . Dr. Chris Wright, internationaal directeur van Langham Partnerschip, werkt het thema uit in een lezing. Onderliggende vraag bij het thema is: ‘Hoe kunnen we als Kerk dienstbaar zijn aan Gods missie?’. In zijn gelijknamige boek stelt Wright dat God geen missie heeft voor Zijn Kerk, maar een Kerk voor Zijn missie.

Evangelische Alliantie
19-05-2012
Samenleving
https://www.ea.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies