Richard Stearns roept christenen op tot revolutie

‘We moeten vrijgevig zijn, ook in tijden van tegenspoed’ Richard Stearns roept christenen op tot revolutie

Amersfoort – World Vision Amerika directeur Richard Stearns hield zaterdag 26 mei een seminar tijdens de pinksterconferentie van stichting Opwekking.

Richard Stearns boodschap voor de ruim 5000 bezoekers van het seminar was alles behalve gemakkelijk. Hij riep de bezoekers van het seminar op om de wereld te veranderen, door op te komen voor gerechtigheid en tegen armoede. Door vrijgevig te zijn naar degenen die het nog zwaarder hebben. Hij noemde daarbij de duizelingwekkende sterftecijfers van kinderen. Dagelijks sterven 21.000 kinderen onder de vijf jaar als gevolg van armoede, honger en ziekte. ‘Dat breekt het hart van God en dat zou ook ons hart moeten breken’.

Stearns sprak naar aanleiding van het door hem geschreven boek “Het gat in ons evangelie”. Daarin stelt hij gemakzucht onder christenen aan de kaak. ‘Er gaan meer dan 2.000 bijbelteksten over armoede en ongerechtigheid, de boodschap in de bijbel is heel duidelijk. Toch doen christenen vaak niet veel met de oproep van Jezus om de hongerige te eten te geven, de zieken te verzorgen en naakten te kleden. De bijbel roept ons op tot revolutie, niet tot een comfortabele middleclass lifestyle.’ Het boek van Stearns is in 2010 in de VS uitgeroepen tot beste christelijke boek. Ook is het voor veel vooraanstaande christenen in binnen- en buitenland een eye-opener geweest. Ds. Ron van der Spoel heeft naar aanleiding van het boek een begeleidend bijbelstudieboekje geschreven. Van der Spoel kondigde zijn boekje vooraf aan het seminar aan en zei erbij dat het bijwonen van het seminar wel eens ‘een levensgevaarlijke investering’ kon worden. Hijzelf heeft naar eigen zeggen weer leren treuren en bewogen te zijn met de armen.

De bezoekers hoorden naast de radicale boodschap van Stearns ook het persoonlijke verhaal van Kees Kraayenoord en zijn dochter. De gospelzanger heeft in Ethiopië armoede en gevolgen van ziekte en dood van dichtbij gezien en zet zich nu in als ambassadeur van World Vision. Dat de ervaring in Ethiopië hen heeft geraakt was ook vandaag zichtbaar. De oproep van Kees om gehoor te geven aan de mogelijkheid om levens te veranderen is door vele honderden mensen beantwoord.

World Vision werkt in bijna 100 landen in nauwe samenwerking met lokale en internationale organisaties. Jaarlijks bereiken ze miljoenen mensen met noodhulp en duurzame ontwikkeling. Ze helpen kinderen, hun familie en omgeving zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging.

Heidi Evenblij
© Henk-Jan Oudenampsen
27-05-2012
Kerk
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies