Christenen uit Afrika geven kleur aan pinksterviering

Op zaterdag 26 mei was er tijdens de pinksterconferentie van Stichting Opwekking weer een interculturele viering. Vanuit de volle kerkelijke breedte vierden christenen samen dat de christenheid in ons land een multicultureel gezicht heeft gekregen en ongekend veelkleurig is. De coalitie Veelkleurig Getuigen heeft tot doel om dat zichtbaar, hoorbaar en tastbaar te maken.

De ‘Veelkleurig Getuigen Viering’ is het tweede vervolg op de historische interculturele viering van 2010, die ter gelegenheid van 100 jaar moderne wereldzending werd gehouden. De Evangelische Alliantie (EA), de Nederlandse Zendingsraad (NZR), de Raad van Kerken (RvK), Samen Kerk In Nederland (SKIN) en de Evangelische Zendingsalliantie (EZA) krijgen dit jaar opnieuw de gelegenheid om een interculturele viering te organiseren in de Nazorgtent, op het conferentieterrein in Biddinghuizen, Flevoland.

Samen getuigen zijn van de hoop die in ons is, met alle verscheidenheid die er is binnen de gemeente van Jezus Christus. Christenen hebben elkaar nodig om het evangelie van Jezus Christus te laten klinken.

Dit jaar staan de christenen uit het Sub-Saharisch Afrika centraal. Christenen uit Congo, Nigeria, Kenia en andere landen uit de regio vertellen over de kerk in de landen van herkomst en over hun migratie naar Nederland. Zij zullen getuigen van Gods werk in Afrika en in hun leven, over de rijkdom van Afrika, maar ook over de uitdagingen waar het continent mee te maken heeft.

Christenen uit het Sub-Saharisch Afrika zullen vertellen, zingen en laten zien hoe de onderwerpen gemeenschap, ‘empowerment’, liefde en vreugde een rol spelen in hun leven. Het was een swingend feest waarin veel gezongen en gedanst wordt.

© Henk-Jan Oudenampsen
27-05-2012
Buitenland
https://www.eza.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies