Joel Voordewind met nieuw boek op Opwekking

Zaterdag was Joël Voordewind aanwezig in de stand van de Christenunie tijdens de Opwekkingsconferentie op het terrein van Walibi Holland. Bezoekers konden met hem van gedachten wisselen over de politiek over idealen in crisistijd en en over zijn nieuwe boek dat onlangs verscheen: ‘Ben ik nou gek?’

De begrafenis van een Braziliaans straatkind tekent de start van dit boek. Het eindigt met een visie hoe het anders kan in Nederland en in de wereld. Joëls voortdurende pogingen om een stem te zijn van de stemlozen, beperken zich niet tot het Binnenhof.

Ben ik nou gek? biedt een blik op zijn worsteling en gedreven inzet voor onder andere jongeren, asielbeleid, de ontwikkelingshulp, geloofsvervolgden en vluchtelingen.

‘Elke drie seconden sterft een kind van de honger, terwijl in het Westen mensen aan overgewicht lijden. We zijn tegen mensenhandel en uitbuiting van vrouwen, maar vinden prostitutie iets wat er nu eenmaal is en altijd zal zijn. We vinden dat er bezuinigd moet worden, maar bonussen en topinkomens heten nog altijd onmisbaar te zijn. Ben ik nou gek?’ 
– Joël Voordewind

Joël Voordewind (1965) is lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie sinds 2006. Hij was voorheen werkzaam voor de PvdA en voor de hulporganisaties Dorcas en Amnesty International. Eerder werkte hij in Irak en Brazilië. Hij studeerde politicologie aan de VU (Internationale Betrekkingen). Joël is getrouwd en vader van twee kinderen.

© Henk-Jan Oudenampsen
28-05-2012
Media
https://www.medema.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies