ForumC en McGrath dagen christenen uit tot denken

Op donderdag 7 juni organiseert ForumC de conferentie ‘Durf te denken’ in de Jacobikerk in Utrecht. Het doel van de conferentie is christenen uitdagen om hun geloof te verbinden met wetenschap en cultuur. Hoofdspreker is de Britse ex-atheist en bevlogen theoloog Alister McGrath.

Alister McGrath stelt dat het christelijk geloof een ander perspectief geeft op de wereld. Je geloof doet er dus toe. Maar wat zeggen de mensen uit de wetenschap en praktijk daar nu over? Hoe heeft het christelijk geloof impact op hun handelen als wetenschapper, als student, in de praktijk en in de politiek?

Tijdens deelsessies is er gelegenheid om met bekende christenwetenschappers in gesprek te gaan over verschillende van deze grote vragen. Er is een keuze uit 9 thema’s, te weten:

1. Roeping (Prof. dr. James Kennedy)

2. God (Prof. Kees van der Kooi)

3. Mens (Dr. Bert de Leede)

4. Oorsprong (Prof . dr. Cees Dekker & prof. dr. Gijsbert van den Brink)

5. Jezus Christus en verlossing (drs. Gert-Jan Roest)

6. Samenleving (Prof. dr. Fokko Oldenhuis)

7. Wetenschap (Prof. dr. René van Woudenberg)

8. Ethiek en Techniek (Prof. dr. Chris Kruse)

9. Hoop (Prof. dr. Bob Goudzwaard)

Tijdens deze conferentie wordt ook het cursusboek ‘Durf te denken. Oriëntatie in geloof, wetenschap en cultuur’ gepresenteerd. Dit boek is in nauwe samenwerking met studenten tot stand gekomen en is bijzonder geschikt om op studentenverenigingen te behandelen.

De conferentie sluit af met een panelgesprek over de relevantie van oriëntatie in wetenschap en cultuur. Panelleden zijn econoom en oud-minister prof. dr. Cees Veerman, hoogleraar conflict en veiligheid prof. dr. Beatrice de Graaf, directeur Navigators Jelle Jongsma en natuurkundestudent Astrid Garretsen. Het panel staat onder leiding van directeur WI ChristenUnie Gert-Jan Segers.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar

Anneloes van Beesten

31-05-2012
Onderwijs
https://www.durftedenken.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies