Vergoeding voor Different stopt

De therapie van Different, onderdeel van Tot Heil des Volks, hoeft niet meer vergoed te worden door zorgverzekeraars. Minister Schippers van Volksgezondheid nam dit besluit, ze stuurde daarover vandaag een brief aan de Tweede Kamer.

Different kwam begin van dit jaar onder vuur te liggen door publicaties in dagblad Trouw. Gesuggereerd werd dat de therapie van Different gericht was op het genezen van homoseksuelen. Vooral het feit dat na het Trouw-artikel niemand de moeite nam de feiten te onderzoeken of onze persverklaring over het werk van Different serieus te nemen, alvorens een oordeel te vellen, heeft veel onnodige commotie veroorzaakt.

Different ontkende dat en een onderzoek van de Inspectie voor de Volksgezondheid bevestigde de lezing van Different. De Inspectie concludeerde dat het bij Different niet ging “om het onderdrukken of genezen” van de homoseksuele gevoelens, maar “om het aanvaarden van wie men is en daarin een keuze maken voor het wel of niet aangaan van een homoseksuele relatie.”

Minister Schippers zegt nu dat het geen psychiatrische stoornis als mensen hun homoseksuele gevoelens niet kunnen of willen uiten vanwege hun geloof. Het is volgens haar een ‘religieuze uiting’. “Er is dan ook geen sprake van een psychiatrische diagnose, geen sprake van psychiatrische behandeling en dus geen sprake van verzekerde zorg”, aldus de minister.

05-06-2012
Samenleving
https://www.totheildesvolks.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies