Casting Crowns onthult opbrengst actie Zip your Lip

Tijdens de EO jongerendag heeft de Amerikaanse band Casting Crowns een cheque overhandigd aan een aantal Youth Ambassadors met daarop de opbrengst van Zip your Lip 2012. De jongeren die mee hebben gedaan met de jongerenactie van World Vision hebben bij elkaar 338.000 euro “gezipt”.

Jongeren in heel Nederland hebben 24 uur lang niets gegeten en alleen water en thee gedronken. Voor deze prestatie zochten ze sponsors. Met de opbrengst zorgt World Vision dat onnodige kindersterfte in Afrika wordt voorkomen. De bandleden van de Casting Crowns vinden het belangrijk dat jongeren bewust worden van alle rijkdom en hoe die te delen.

Casting Crowns, ambassadeur van World Vision, overhandigde de cheque aan een aantal Youth Ambassadors in een meet & greet met de bandleden. De bandleden vinden het erg belangrijk dat jongeren betrokken raken bij de wereld om hen heen. Brian Scoggin, de drummer van de band vertelt: “Wij willen de jeugd graag leren dat de wereld niet alleen om jezelf draait, maar dat het belangrijk is dat je om mensen in mindere situaties geeft. Ik ervaar het als een zegen dat ik geboren ben in een rijk land en dat ik het goed heb. En ik wil graag iets delen van die zegen met anderen die het minder hebben. Ik heb zelf een project bezocht in Afrika. Ik was bemoedigd dat mijn kleine bijdrage écht een verschil maakt.

Janneke, Michael, Lisette, Fleur en Christoph waren de blije Youth Ambassadors die de cheque in ontvangst mochten nemen van Mark Hall, de leadzanger van de Casting Crowns. De jongeren zijn zelf in Afrika geweest om te zien wat World Vision doet met het geld van de vastenactie Zip your Lip. Ze spraken met de bandleden over deze ervaring. Een van de bandleden zei: “Het is zo belangrijk dat je als jongeren deze ervaring hebt gehad. Dit neem je je hele leven mee. Het zal je leven veranderen. Jij bent de generatie die écht iets kan doen.” Melodee Devevo vertelt aan de Youth Ambassadors dat ze geraakt is als ze er aan denkt wat voor impact hun actie heeft op de kinderen. En ze vindt het geweldig dat World Vision de oorzaken van armoede en onrecht aanpakt. Het heeft effect op de hele omgeving van het kind.

De opbrengst van 338.000 euro gaat naar Afrika om onnodige kindersterfte te voorkomen.  Jaarlijks  sterven  er wereldwijd 9 miljoen kinderen, waarvan 6 miljoen  onnodig.  99%  sterft  in ontwikkelingslanden. Margreeth Bronsema, coördinator  van  de  actie bij World Vision vertelt: “De opbrengst van Zip your  Lip  wordt  besteed  om  onnodige kindersterfte te voorkomen. Dat kan onder  andere  door  speciale  voedingsprogramma’s waar kinderen onder de 5 jaar  binnen  12 dagen weer op het goede gewicht zijn. Ouders leren daar om voedzaam  eten  te  koken  voor hun kinderen. Het belangrijkst is dat we de oorzaken  van  armoede  en  onrecht  aan  willen  pakken.”  World Vision is dankbaar voor de opbrengst en de deelname van 54 kerkelijke jeugdgroepen en 48 middelbare scholen in 2012.

World Vision
© World Vision
10-06-2012
Jongeren
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies