Relatietherapie bespaart maatschappij kosten

Nederland en de NVRG ondersteunen de kamervragen van de ChristenUnie over het plan om relatietherapie niet meer te vergoeden. Zij stellen dat effectief bewezen relatietherapie scheidingen en bijbehorende maatschappelijke kosten voorkomt. De kamervragen worden aan minister Schippers van VWS gesteld.

Volgens Pieter Dingemanse, bestuurslid van EFT-Nederland en Ingeborg Siteur, voorzitter van de Vereniging voor gezinstherapie (NVRG), levert goede relatietherapie veel op: “Een Amerikaanse studie berekent dat elke dollar die je uitgeeft aan relatietherapie een besparing van maatschappelijke kosten oplevert van 1,54 dollar en een afname van zorgconsumptie met 1,85 dollar. Er zijn minder kosten voor uitkeringen, schuldhulpverlening en juridische kosten en minder druk op sociale woningmarkt. Ook levert het een besparing op in de zorgkosten, denk aan behandeling van depressies en aanpak van huiselijk geweld. Goede relatietherapie voorkomt veel emotioneel leed en problemen bij kinderen”.

EFT-Nederland en de NVRG stimuleren het gebruik van bewezen effectieve relatietherapie en van preventieve programma’s gericht op het verbeteren van de relatie. Dingemanse: “EFT-relatietherapie werkt: bij 70% van de mensen die deze methode volgen is hun relatie weer hersteld en bij zelfs 90% verbetert de relatie.”

Pieter Dingemanse
© Henk-Jan Oudenampsen
17-06-2012
Samenleving
https://www.eft.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies