EA en EZA onderzoeken mogelijkheid fusie

De directies van de Evangelische Alliantie (EA) en de Evangelische Zendingsalliantie (EZA) zijn, in opdracht van beide besturen, sinds april 2012 met elkaar in gesprek om te verkennen of het op dit moment mogelijk, wenselijk en haalbaar is om beide organisaties samen te voegen.

Zij hebben hun besturen in de vergadering van 18 juni een plan voorgelegd om hier concreet vervolg aan te geven. Beide besturen zien dat de randvoorwaarden voor een fusie tussen beide koepelorganisaties uitermate gunstig zijn en hebben hun goedkeuring gegeven aan het plan om de haalbaarheid verder te onderzoeken.

De steeds nauwere samenwerking, de duidelijke missionaire doelstelling van het beleid van de EA en het feit dat Europa ook steeds meer een zendingsgebied wordt, maken een mogelijk samengaan vanzelfsprekender en wenselijker dan ooit.

Jan Wessels, directeur EA,: “Mede door de secularisatie ziet de Kerk in Nederland zich genoodzaakt zich opnieuw te bezinnen op haar (missionaire) identiteit: hoe kan zij getuige zijn van Jezus Christus in een multiculturele, geseculariseerde en geglobaliseerde samenleving. Een samenleving die met de secularisatie ook zendingsgebied is geworden. De Kerk in het Zuiden en Oosten daarentegen groeit nog dagelijks en stuurt haar zendelingen ook naar Europa.” 


Adri Veldwijk, directeur EZA, vult aan: “Beide organisaties hebben het verlangen om tot één organisatie te komen om de Kerk in de volle breedte te ondersteunen in haar missionaire roeping in binnen- en buitenland. We zien dat beide organisaties elkaar aanvullen. De goede samenwerking van de afgelopen jaren heeft het mogelijk gemaakt om meer te betekenen voor de kerken en de organisaties die wij vertegenwoordigen. Graag willen wij hier verder in groeien.”


Beide organisaties zullen komende tijd ook met hun deelnemers in gesprek gaan om hen bij dit proces te betrekken. Het is de wens dat eind 2012 duidelijk is welke vorm van samenwerking mogelijk is.

De Evangelische Alliantie is een missionaire netwerkorganisatie waar ruim 120 organisaties, 6 kerkgenootschappen en enkele honderden gemeenten en persoonlijke deelnemers aan deelnemen. Deze deelnemers werken binnen de EA samen met het uiteindelijke doel om het evangelie hoorbaar en zichtbaar te maken. De missie van de EA luidt: “Kerken helpen hun missionaire identiteit en roeping in de Nederlandse context te verstaan en te volgen”.

De EZA is in 1973 ontstaan rond de ‘Wereldwijde Zendingsdagen’ met de wens om een aantal activiteiten gemeenschappelijk te organiseren. De EZA is een werkgemeenschap, van meer dan 120 missionaire gemeenten en organisaties die samen meer dan 1.500 werkers vertegenwoordigen. De missie van de EZA is God te verheerlijken door in samenwerking invulling te geven aan de zendingsopdracht.

Google maps
25-06-2012
Evangelisatie
https://www.eza.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies