Nacht en Kerkdienst zonder Dak in Dronten

De Christelijk Gereformeerde Ontmoetingskerk in Dronten organiseert dit weekend een Nacht én een Kerk(dienst) zonder Dak. Jacoline Korterink: ‘We willen aan de Nacht Zonder Dak meedoen vanuit een stuk bewustwording. Je kunt dan wel met een kleine groep meedoen, maar eigenlijk moet de hele kerk er bij betrokken zijn. Vandaar het idee van de Kerk zonder Dak.’

De Ontmoetingskerk maakt er een echt gemeentemoment van. Aan het begin van de vrijdagavond worden op de parkeerplaatsen op het kerkterrein de krotjes opgebouwd, daarna vindt er een veiling plaats voor het goede doel. Daar zijn alle gemeenteleden voor uitgenodigd. Vervolgens zal de Nacht Zonder Dak verder gaan met sport en spel, muziek, een informatiemoment van Tear en het onvermijdelijke moment om in de krotten te gaan slapen. Hier hebben zich vooraf 34 mensen voor opgegeven.

Op zondagmiddag wordt er een kerkdienst in de open lucht gehouden op een grasveld voor de kerk met als thema ‘maak jij het verschil?’. Korterink: ‘Die dienst zal gaan over onze betrokkenheid bij leed in de wereld. Doe jij dingen die van betekenis zijn of leef je alleen voor jezelf? Op die manier willen we als gemeente nadenken over zaken die te maken hebben met armoede.’ Tijdens de dienst worden de jongeren, die vrijdag mee hebben gedaan aan de NZD, ook betrokken.

Naast de bovenstaande evenementen, zullen er op vrijdag én op zondag ook ballonnen losgelaten worden door deelnemers. Bij de ballonnen zal een kaartje zitten met informatie over het Evangelie en over Tear.

TEAR
© Henk-Jan Oudenampsen
12-07-2012
Kerk
https://www.tear.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies