Nederlanders bouwen mee aan waterput Tanzania

Bezoekers van het Dolfinarium hebben afgelopen zaterdag massaal gehoor gegeven aan de oproep van 50 kinderen om Tanzania van schoon drinkwater te voorzien. De kinderen zongen tussen de dolfijnen een speciaal gecomponeerd lied over schoon drinkwater. World Vision was de hele dag te gast in het Dolfinarium om aandacht te vragen voor de droogte in Tanzania en geld in te zamelen voor waterputten.

“Het afgelopen jaar heerstte er grote droogte in Isanga, Tanzania. Gecombineerd met de gehalveerde prijs voor katoen, is er een enorme schaarste aan water en voedsel. Dit moet toch niet kunnen! Wat mooi is het dat zoveel kinderen in het Dolfinarium zich hebben ingezet om hier iets aan te doen en dat de ouders zoveel geld hebben gegeven!” vertelde Ruud van Eijle, directeur van World Vision tijdens de grote Dolfijnenshow. Ruud van Eijle mocht tien prijzen weggeven aan kinderen die aan de waterspelletjes van World Vision hadden meegedaan. Hoewel het water soms met bakken uit de hemel viel, hebben tientallen kinderen enthousiast meegedaan aan de waterquiz en de waterhindernisbaan die door World Vision op het park werd georganiseerd.

Met het geld dat werd opgehaald, bouwt World Vision waterputten in Tanzania, traint ze de bevolking om de waterputten te onderhouden en geeft voorlichting over hygiëne en landbewerking. Laura van den Elzen, finaliste van het televisieprogramma “My name is” zong belangeloos mee in het grote kinderkoor. “In Nederland hebben we het zo goed en als ik al die kinderen in Tanzania zie, dan wil ik gewoon in actie komen. Wij kunnen de situatie daar veranderen!”, vertelt Laura na de show. Honderden bezoekers waren onder de indruk van de oproep van de kinderen en doneerden een ‘emmer water’ in de waterbuis voor Tanzania.

Margreeth Bronsema
Jeroen Loman Photography
26-08-2012
Jongeren
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies