Vrouwendag rond thema: onrecht en uitbuiting

Wereldwijd worden jaarlijks miljoenen vrouwen en meisjes slachtoffer van misbruik en uitbuiting. Vaak in stilte en niet zichtbaar. Tijdens ‘The Power of One’ – Ladies Only, zaterdag 3 november 2012 bij Jeugd met een Opdracht Heidebeek, kunnen vrouwen ontdekken hoe ze, in de kracht van God, iets kunnen doen tegen deze vorm van onrecht.

Misbruik en uitbuiting vinden over het algemeen plaats in stilte en lijken daarom onzichtbaar. Toch worden jaarlijks wereldwijd miljoenen vrouwen en meisjes slachtoffer. De bestrijding van uitbuiting en misbruik van zwakken – vaak vrouwen en meisjes – is een van de grote uitdagingen waar we in deze wereld voor gesteld staan. Justice Projects, onderdeel van Jeugd met een Opdracht Heidebeek, wil de kracht van zoveel mogelijk vrouwen naar voren halen door te laten zien wat zij, binnen hun mogelijkheden, kunnen doen aan dit onrecht.

Justice Projects organiseert daarom een speciale vrouwendag met het thema ‘The Power of One’. Tijdens deze dag spreken Suse Chmell, Sharon Dhillon en Carolien Vrooland vanuit hun eigen ervaring over dit onderwerp. Inspirerende lessen over hoe de kracht van onze enige God eruit ziet, zullen vrouwen bevestigen in hun mogelijkheden. Daarbij zullen een brunch, high tea, gebed en muziek deze dag een investering maken die de moeite meer dan waard is.

Froukje Vrooland, coördinator Justice Projects en organisator van deze dag voor vrouwen: “Ik vind het belangrijk dat deze dag in de eerste plaats gezellig is en vrouwen een ontspannen dag beleven. Daarbij hoop ik dat vrouwen worden bemoedigd en naar huis gaan met het idee dat zij in hun omgeving een verschil kunnen uitmaken als het om onrecht gaat.”

Jeugd met een Opdracht is een internationale, interkerkelijke en multiculturele beweging. We reiken uit naar mensen op gebied van evangelisatie, training en mercy ministries. Onze missie is God kennen en Hem bekend maken. Jeugd met een Opdracht Heidebeek is gevestigd in Heerde en verbonden aan Youth with a Mission (YWAM).

‘Jij moet spreken voor wie zich niet verdedigen kan. Jij moet opkomen voor de mensen die niet meetellen. Geef de arme en de hulpeloze zijn recht.’ (Spr 31:8.9b)

Zie en voel wat God door jou heen wil doen. Kom zaterdag 3 november naar Jeugd met een Opdracht Heidebeek (Mussenkampsweg 32 – 8181 PK Heerde). Opgeven kan via onze website www.ywamheidebeek.org/justice-projects of door een mail te sturen naar mirandavoogd@hotmail.com. De kosten voor deze dag zijn voor 14 september 25 euro, na die datum 30 euro.

Hans Bossenbroek
© Henk-Jan Oudenampsen
27-08-2012
Onderwijs
https://www.ywamheidebeek.org/justice-projects

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies