Conferentie voor christelijke jeugdwerkers

De Evangelische Alliantie (EA) organiseert van 12-14 november 2012 in Helvoirt een conferentie voor professionele jeugdwerkers binnen kerken, christelijke organisaties en in een missionaire context. De conferentie is een activiteit van het netwerk INNOV8 en biedt kinder- en jongerenwerkers de mogelijkheid om kennis, ervaring en ideeën uit te wisselen.

Het PKN toerustingscentrum gaf deze week de accreditatie af en noemt INNOV8 binnen haar erkende open aanbod. Kerkelijk werkers binnen de PKN krijgen bij deelname aan de conferentie 0,75 Permanente Educatie-punt.

De conferentie draait om ontmoeting en reflectie rondom de nieuwste ontwikkelingen, persoonlijke ervaringen en visie en beleid. Het plenaire programma neemt de werkers mee in de zoektocht vanuit het thema ‘Spiegel’. Op een creatieve manier krijgen de jeugdwerkers een spiegel voorgehouden, zowel wat hun persoonlijkheid, werk als theologische visie betreft. 
Sprekers zijn onder andere: Johan ter Beek, ds. Wim Dekker en Rachel Blom. Een aantal sprekers uit het buitenland schetsen het internationale perspectief op jeugdwerk. Er is een royaal workshopaanbod toegespitst op diverse doelgroepen. Daarnaast is er ruimte voor viering (met o.a. ds. Dick van Keulen), bezinning, ontspanning en ontmoeting.

INNOV8 startte in 2008, op advies van de werkgroep Jeugd van de EA, met een succesvolle conferentie. In 2010 volgde de tweede conferentie. Tussentijds zijn er INNOV8-ontmoetingen. De organisaties JOP, HGJB, Open Doors/Underground en YfC-Nederland participeren in INNOV8. De EA is verantwoordelijk voor de coördinatie en de praktische organisatie.

De INNOV8 projectgroep bestaat uit: Alfard Menninga (JOP), Sabine van der Heijden (CHE), Wout Schonewille (HGJB), Sven Leeuwenstein (Open Doors/Underground), Henrike de Gier (CGK Veenendaal, JWO De Wittenberg), Heleen Angenent (EG Utrecht) en Mirjam de Bruijn (Youth for Christ).

Vincenza La Porta
© Henk-Jan Oudenampsen
07-09-2012
Jongeren
https://www.innov8.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies