Hans Mijnders blij met EigenWijsPrijs 2012

Kinderboekenschrijver Hans Mijnders won voor de vijfde keer in zijn carrière de EigenWijsPrijs. Zijn boek Chantage (Uitgeverij Columbus) kreeg de meeste stemmen van de christelijke kinderjury. De EigenWijsPrijs werd dit jaar voor de 14e keer uitgereikt tijdens de Leesenluisterbeurs in Ede.

Hans Mijnders kan zich als directeur van een basisschool als geen ander inleven in de wereld van kinderen, tieners en pubers. Kinderen herkennen zich in zijn verhalen en lezen zijn boeken in een adem uit. Mijnders wordt ook wel de Carry Slee of Francine Oomen van de christelijke boekenwereld genoemd. Chantage is zijn 25ste boek. Hans Mijnders ontving zijn prijs tijdens de Lees & Luisterbeurs op 22 september 2012 in de ReeHorst te Ede.

Hans: ‘Ik ben erg blij met deze prijs. En ik hoop dat het boek z’n uitwerking zal hebben, en dat kinderen en ouders met elkaar in gesprek komen en blijven, in mijn boeken wijs ik vaak op de oplossing van veel moeilijke situaties: praten, praten, praten.’

De EigenWijsPrijs is de christelijke kinderjury. Uit de EigenWijsPrijsLijst kiezen kinderen één boek dat zij het beste, leukste, spannendste, ontroerendste en mooiste boek vinden. De winnende auteur ontvangt een geldbedrag van 350 Euro en een originele foto van fotograaf Gertjan Koelmans, gebaseerd op het thema …en wie ben jij? van de Christelijke Kinderboekenmaand 2012.

De christelijke kinderboekenprijzen zijn een initiatief van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB), die zich sinds 1995 inzet voor meer kwaliteit in en belangstelling voor christelijke kinderboeken.

Redactie christelijknieuws.nl
© Henk-Jan Oudenampsen
23-09-2012
Jongeren
https://members.tele2.nl/h-mijnders/index.htm

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies