Het eerste christelijke ebook met audio en video

Boekencentrum heeft haar eerste ebook met audio en video in de iBookstore geplaatst. Het gaat om het boek Kleine gids voor christelijke meditatie van Lex Boot. Dit boek is verrijkt met meer dan 20 minuten video en 20 minuten audio.

Uniek is dat de audio- en videobestanden in de epub zijn opgenomen, zodat het boek ook offline in zijn geheel is te lezen, te beluisteren en te bekijken. Met dit ebook is Boekencentrum een van de eerste uitgevers die een verrijkt ebook op de markt brengt.

In de Kleine gids voor christelijke meditatie geeft de auteur met allerlei praktische adviezen aan hoe je kunt mediteren. Hij bespreekt verschillende vormen van meditatie. Bij deze hoofdstukken zijn vier video’s opgenomen waarin de auteur meer vertelt en laat zien wat hij bedoelt. Daarnaast zijn er vier geluidsfragmenten opgenomen met meditatieoefeningen. Deze helpen de lezer om daadwerkelijk te mediteren. Alle oefeningen zijn gericht op christelijke meditatie.

Boekencentrum loopt met dit ebook ook op de techniek vooruit. Op dit moment zijn epubs met audio en video uitsluitend te lezen op de iPad of iPhone. Ereaders kunnen geen of beperkt bewegende beelden laten zien en voor Android is nog geen readerapp beschikbaar die video’s kan vertonen. Ook kan eBoekhuis epubs groter dan 100 MB nog niet vrijelijk distribueren.

De verkoopprijs van dit ebook is € 9,99.

Wendelmoed Knol
© Henk-Jan Oudenampsen
22-11-2012
Media
https://www.boekencentrum.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies