Opnieuw Happietaria in Groningen geopend

Van 22 november tot 20 december is Happietaria Groningen geopend, dit jaar op een locatie aan de Kreupelstraat 8, vlakbij de Grote Markt (foto). De opbrengst is deels bestemd voor ZOA’s werk onder vluchtelingen uit Myanmar in Thailand, en deels voor een project van Tear in Zimbabwe.

Happietaria’s zijn tijdelijke restaurants, gerund door studenten, waar u voor een leuk prijsje lekker kunt eten. De winst is bestemd voor een goed doel. Op www.happietariagroningen.nl kunt u terecht voor meer informatie en om te reserveren.

Vorig jaar werd er in Groningen ook een Happietaria gehouden. Een maand lang runden studentenvrijwilligers een restaurant op deze toplocatie. Gasten werd toen gevraagd om bovenop het prijs van hun diner een gift te geven voor een onderwijsproject van ZOA in Liberia. Hanna: “We hebben zó hard gewerkt, echt geknald, en kijk dan… dit is gewoon ons restaurant. Dat is zó gaaf!” De coördinator heeft er met liefde een half jaar haar studie onderwijskunde voor opgegeven, “maar ik heb er natuurlijk veel van geleerd en het staat leuk op mijn cv.” De Happietaria in Groningen draait al achttien jaar (!), wat helpt bij het zoeken van sponsors. “Ook de gemeente kent ons; we hadden binnen een dag een ver- gunning en het lamineren van de place- mats mocht op hun kosten. Het zoeken van een pand was wel erg spannend, en lukte pas twee weken voordat ze open zouden gaan. Het voormalige restaurant had alles; keuken, tafels, serviesgoed, super! Een vriendin die kok is, hielp bij het opstellen van het menu – het moest er leuk uitzien en niet moeilijk zijn.”

“De sfeer is heel erg leuk, echt anders dan in een gewoon restaurant”, vertelt Hanna. “Laatst kwam een grote groep van het provinciehuis eten. Een van de jongens in de bediening liet tot twee keer toe zijn dienblad vallen. Balen, na- tuurlijk, maar de mensen moesten er erg om lachen. Toen ze na het eten hun koffie kregen, wilden ze allemaal door hem bediend worden. Hij werd toegejuicht toen dat zonder morsen ging.”

Dit voorjaar draaide ook een Happietaria in Rotterdam voor ZOA-Liberia. Van 14 mei tot 13 juni 2012 kunt u in Enschede bij een Happietaria eten voor ZOA-Congo.

© Henk-Jan Oudenampsen
27-11-2012
Jongeren
https://www.happietariagroningen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies