Ondernemer schenkt pand aan stichting Gave

God voorziet, langs wegen die geen mens bedenkt. Dat heeft Gave de afgelopen maanden op wonderlijke manier ervaren. Op zoek naar een geschikte kantoorruimte stuitte Stichting Gave op een prachtig pand in Harderwijk. Maar het viel na bezichtiging toch van de groslijst af: veel te groot en te duur. De eigenaar van het pand, een christen-ondernemer, wist dat Stichting Gave zijn pand had bekeken. Een wetenschap die hem niet los liet, hoewel hij dat graag had gewild.

Ondertussen ging de zoektocht van Gave verder. Een christen-makelaar hielp, pro-deo. Na enkele maanden bleef er een geschikte ruimte over, het voorstel voor de verhurende makelaar lag klaar. En toen belde de ondernemer met verrassend nieuws. “Ik heb de opdracht om mijn pand aan Gave te geven.”

De eigenaar had heel veel redenen om dit gebaar niet te maken. Misschien kwam er nog een koper of huurder. Het geld had hij willen steken in zijn eigen onderneming. Maar op het moment dat hij hoorde dat Stichting Gave zijn pand ging bezichtigen wist hij al, diep in zijn hart, dat God hem vroeg dit pand weg te geven. En hij gehoorzaamde Gods stem, hoe moeilijk dat ook was. Gave mag het pand kosteloos gebruiken en wat de ondernemer betreft wordt er geen einddatum vast gelegd. “Als God geeft, dan doet Hij het met gulle hand.”, aldus kantoormanager Rien Bregman. “Dit pand biedt met 460 m2 meer ruimte en mogelijkheden dan we hadden durven hopen. We zijn blij en verwonderd. We zien dit geschenk als een bemoediging van God om door te gaan met het werk van Stichting Gave. Tegelijkertijd staan we ook voor spannende vragen. Wat is Gods bedoeling met dit pand? Waarvoor zullen we al die extra ruimte inzetten?”

We vertrouwen erop dat we ook voorzien worden in de onderhouds- en energie kosten die hoger uitvallen dan we hadden begroot. Bovendien zal er een investering nodig zijn voor de inrichting van het pand. We hebben ervaren dat het werk van Stichting Gave gedragen wordt door een gulle God.

Stichting Gave
02-12-2012
Samenleving
https://www.gave.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies