TWR luisteraar: Het eerste kerstfeest in mijn hart

Basanthi Mondal – een TWR luisteraar uit West Bengalen vertelt: ‘Ik woon in een klein dorpje aan de rand van West-Bengalen, vlak bij de grens van Bangladesh. Mijn man werkt op een boerderij hier ver vandaan, en ik woon alleen met mijn drie kinderen. Alle mensen in mijn dorp zijn Hindoe. Ik ben zelf nooit naar school geweest. Mijn twee dochters hebben ongeveer tot hun 14e jaar geleerd. Mijn zoon is afgestudeerd als onderwijzer en werkt nu in een andere stad.’

‘Op een dag liep mijn dochter van huis weg. Ik was er helemaal kapot van, wat een zorgen en boosheid. En wat mij nog het meest verdriet deed waren de mensen uit mijn dorp; Ze roddelden en spraken slecht over mijn dochter en ons gezin. Ze dreven de spot met ons bij elke kans die ze maar kregen en ik kon er niet meer tegen. Ik overwoog zelfmoord te gaan plegen om maar een eind te maken aan mijn verdriet.

De avond voordat ik had besloten mijn leven te nemen, lag ik wakker en kon ik niet slapen. Ik deed de radio aan. Het was vier uur in de nacht en ik luisterde naar het programma Jeeban Bani. Dat was de eerste keer dat ik hoorde over Jezus – de levende God, een God die zonden vergeeft, een God die nieuw leven wil geven. Een nieuw leven, dat had ik zeker hard nodig.

Mijn gedachten aan zelfmoord verdwenen. En de volgende dagen bleef ik samen met mijn dochter luisteren. We vonden het heel mooi. De boodschappen waren duidelijk en we voelden ons zo opgelucht dat we onze moeiten, lasten en zorgen aan de voeten van de Here Jezus mochten brengen. We hoefden niet langer met schuld te leven. Vanaf die tijd deed de roddel uit het dorp en hun gemene uitspraken ons niets meer.

Terwijl mijn geloof in Jezus Christus groeide, begon ik ook te bidden voor mijn dochter. Ik bad dat ze veilig en gelukkig mocht zijn waar ze ook was. Ik belde met het TWR kantoor in Calcutta en zij beantwoorden al mijn vragen. Naast het Jeeban Bani programma luisterde ik ook naar het ‘Hoop voor vrouwen’ programma. Het maakte me gelukkig en het bemoedigde mij. En het beste van alles, God sprak tot mij. De zegeningen die ik erdoor ontving waren ontelbaar.

Ik heb veel contact gehad met het TWR kantoor en in maart 2012 ben ik gedoopt. Nu ben ik een christen. Ik heb er geen last van dat ik niet kan lezen of schrijven. Ik luister naar de radioprogramma’s en in mijn stille tijd leest mijn dochter aan mij voor uit de Bijbel en we bidden samen. Jezus is echt een levende God.

En nu vier ik dit jaar mijn eerst kerstfeest. Ik ben zo blij dat Jezus op aarde werd geboren en dat Hij kwam om ons zondaars te redden! Er is verder geen enkele christen in mijn dorp en ook geen kerk. Ik weet nog niet precies hoe ik mijn eerste kerstfeest ga vieren. Ik heb het nog nooit gedaan. Maar het is kerstfeest in mijn hart. De levende God woont in mijn hart en ik zal mij daarover verheugen en blij zijn. Hij is welkom in ons huis, deze kerst. We hebben onze levens aan hem onderworpen. Ik zal in ieder geval luisteren naar jullie radio programma en mijn dochter en ik zullen zoals altijd samen bidden.’

Mariëtte Oosterhoff
Trans World Radio
18-12-2012
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies