Roma-kinderen vieren Kerst op de vuilnisbelt

Roma-kinderen die werken en wonen op de vuilnisbelt in Cluj-Napoca in Roemenië. Zo troffen wij hen aan, vieze gezichten, vieze kleding, alles vies. Roma kinderen op de vuilnisbelt in Cluj-Napoca. Maar met verwachting uitziend naar het uitdelen van de kerstpakketten. Even een klein lichtpuntje in hun doffe ellende.

Juist met deze feestdagen worden contrasten weer zo zichtbaar. Tussen rijk en arm, tussen gezellige familie bijeenkomsten en schrijnende eenzaamheid, en tussen oorlog en vrede. Ons werk onder de Roemeense Roma houdt ons in die zin nog eens extra bij de les. De contrasten tussen een zich rijk rekenende toplaag van de bevolking en de armste onder de Roma zijn schrijnend. Meer nog als wij merken dat het lot van de Roma helaas nog meer een probleem is voor mensen buiten Roemenië dan voor vele Roemenen zelf.

ProRomi en ProRroma ontving in de decembermaand € 7.500,00 van gulle gevers uit Nederland en voedsel in natura met de bestemming om hier voedselpakketten van te verstrekken aan de Roma op en naast de vuilnisbelt in Cluj-Napoca. Hiervan waren wij in staat om 570 pakketten uit te delen. Wij zijn dankbaar voor wat wij mogen doen, maar realiseren ons terdege dat wat wij doen nog maar een druppel op een gloeiende plaat is.

In 2013 hopen wij onze twee nieuw opgeleverde ProRroma-scholen in Tinca en Cluj-Napoca geheel aan de binnenzijde af te werken. Hiervoor hebben wij uw hulp nog hard nodig. Ook zouden wij graag nog eens honderd kinderen die onze scholen bezoeken voorzien van een sponsor die de studie betaalt. Dit voor een bedrag van € 25,00 per maand. Mogen wij ook in het nieuwe jaar op uw steun rekenen?

Stichting ProRomi Nederland zet zich in voor de armsten onder de Roma in Roemenië. Dit door middel van evangelisatie, op maat gesneden onderwijs, alfabetisering en de verbetering van de levensomstandigheden.

Sjaak Monster
© Proromi
24-12-2012
Hulpverlening
https://www.proromi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies