Christelijke hulporganisaties staan samen stil bij jubileum

De christelijke hulporganisaties Tear, Woord en Daad en ZOA bestaan in 2013 alledrie veertig jaar. De organisaties zullen ter gelegenheid daarvan gedurende het jaar gezamenlijk aandacht besteden aan ‘toen en nu’.

1973 was een bijzonder jaar. Vanuit diverse christelijke groeperingen ontstonden initiatieven om mensen in nood wereldwijd de helpende hand te bieden. Sindsdien hebben Tear, Woord en Daad en ZOA zich ontwikkeld van kleinschalig initiatief tot professionele hulpverleningsorganisatie met een sterke verankering in de samenleving. Daarbij is de motivatie van de medewerkers en de betrokkenheid van de Nederlandse achterban hetzelfde gebleven: in verbinding tussen ‘Noord’ en ‘Zuid’ hulp verlenen aan slachtoffers van rampen en conflicten en armoede bestrijden. De organisaties zijn dankbaar voor al het werk dat ze mochten doen, en voor de steun van donateurs die afkomstig zijn van een groot deel van kerkelijk Nederland.

Hoewel de organisaties zich verschillend hebben gespecialiseerd, delen zij hun christelijke identiteit en motivatie, en vinden zij elkaar in hun visie op gerechtigheid en armoedebestrijding. Dit jubileumjaar wordt aangegrepen om terug- en vooruit te kijken: welke resultaten hebben zij in die jaren kunnen bereiken, hoe betrekken de organisaties hun achterban bij hun werk, op welke manier heeft de christelijke hulpverlening zich ontwikkeld en hoe kijken ze naar de toekomst? Zowel afzonderlijk als gezamenlijk zal hieraan aandacht worden besteed.

Els Sytsma
© Tobias Huizing
11-01-2013
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies