Boudewijn van Schoonhoven op Thuisfrontcommissiesdag

Boudewijn van Schoonhoven, de nieuwe directeur van Cama-Zending, verzorgt op 9 maart de opening van de jaarlijkse Thuisfrontcommissiesdag van de Evangelische Zendingsalliantie.

Hij is zelf in 2012 teruggekeerd van het zendingsveld in het Midden-Oosten. Tijdens zijn tijd als zendingswerker heeft hij de wereld zien veranderen. De snelheid waarmee we nu met elkaar kunnen communiceren is zoveel sneller dan twintig jaar geleden.

Het thema van deze dag is “In contact…!?!” en is gekozen naar aanleiding van deze veranderingen. Pakte je twintig jaar geleden de telefoon om contact te maken, tegenwoordig stuur je een e-mail of nodig je mensen uit via Facebook en Twitter of andere social media. Ook de zendingswereld heeft hier mee te maken. Zendelingen die voor de jaren negentig werden uitgestuurd hadden over het algemeen niet of nauwelijks de mogelijkheid om op elk moment met hun thuisfront in Nederland te communiceren. Het duurde een hele tijd; brieven waren weken onderweg en de dichtstbijzijnde telefoon was vaak kilometers ver weg. Tegenwoordig kun je op elk moment van de dag met elkaar contact hebben. Dit veranderd de dynamiek voor de zendingswerker maar ook voor zijn Thuisfront. Hoe maak je op een gezonde manier gebruik van deze mogelijkheden zonder dat je als zendeling alleen maar bezig bent met contacten in Nederland.

Naast de nieuwe communicatiemogelijkheden, zal er tijdens de dag ook aandacht zijn voor de geestelijke aspecten. Hoe blijf je in contact met God als TFC en hoe kan een TFC haar werker op het veld helpen om zijn of haar relatie met God te blijven onderhouden? Dit zijn de thema’s waarover Boudewijn van Schoonhoven zal spreken. Hierna hebben de deelnemers de mogelijkheid om een keuze te maken uit twaalf verschillende seminars.

De dag wordt gehouden in het Christelijk College Groevenbeek aan de Paul Krugerweg 44-50 in Ermelo en begint om 10.00 uur (de ontvangst is vanaf 9.15 uur).

Deelname aan de dag kost € 24,50. Wanneer u zich voor 7 februari aanmeldt, betaalt u slechts €19,50 (exclusief lunch). Als de organisatie van uw werker participeert in de TFC dag krijgt u een extra € 5,00 korting.

© Henk-Jan Oudenampsen
05-02-2013
Evangelisatie
https://eza.nl/wat-doet-de-eza/thuisfrontcommissies-tfc

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies