Greijdanus in actie voor De Verre Naasten

Na een gave kick-off afgelopen donderdag 14 februari staan ruim 100 2e klassers van het Greijdanus College in Zwolle klaar voor de Maak Meer Marathon van DVN-J, het jongerenlabel van De Verre Naasten. De uitdaging: met een startkapitaal van €2,-proberen de scholieren in 2 weken tijd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor studiebeurzen in Zuid-Afrika of meer voedsel en minder ziektes in Midden-India.

De vmbo’ers verzinnen de meest creatieve microkrediet-acties om flink wat geld te verdienen voor het goede doel: auto’s wassen voor 5 euro, cakejes bakken, koeien melken. ‘En natuurlijk worden vrijwillige donaties ook zeer gewaardeerd’, aldus het actieteam ‘plattelandse boeren jongens’ van Thom, Dennis en Nick.

Voor hun Maak Meer Marathon beschikken de Zwolse leerlingen over het gloednieuwe actieplatform www.inactievoordvn.nl. In teams van 2-3 leerlingen kunnen ze via Facebook, Twitter en e-mail hun eigen vrienden, familie en bekenden oproepen hun eigen Maak-Meer-actie te steunen. Via social media stromen de verzoekjes al binnen: vragen voor geld, advies of support. Op maandag 4 maart worden de prijswinnaars in de volgende categorieën bekend gemaakt: origineelste actie, hoogste bedrag en mooiste actieplatform. Help mee deze Maak Meer Marathon tot een groot succes te maken: kijk op www.inactievoordvn.nl en steun een of meer teams!

De Verre Naasten
15-02-2013
Jongeren
https://www.inactievoordvn.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies