Op foto-expeditie in je eigen omgeving

Onontdekte schatten rond je huis, je straat, je wijk, je stad en in eigen land liggen klaar om ontdekt te worden. Stichting Open Boek helpt bij die ontdekkingstocht. Eenvoudigweg door het in beeld te brengen en het op waarde te schatten. De expeditieleiders Sjon Heijenga (foto) en Peter ten Dijke leggen uit wat je ziet en hoe je het mooi kunt vastleggen.

Voor de expeditie in je ‘achtertuin’ bestaat een geweldig hulpmiddel: Fotografie. Door een belevenis in beeld te brengen, kun je het gemakkelijk herbeleven en doorvertellen. Het gaat niet om de kwaliteit van het plaatje, maar om de herbeleving van de ontdekking. Fotograferen is tegenwoordig voor iedereen weggelegd. Het kan goedkoop, het kan eenvoudig en snel en het valt uit te breiden naar behoefte.

Open Boek toont de mogelijkheden en de kansen. De eerste ontdekkingstocht is het (her)vinden van je eigen talent en creativiteit. Op dezelfde manier ontdek je ook de waarden van je eigen apparatuur en je eigen omgeving. Een stap vooruit zit hem niet altijd in iets nieuws, maar eerst in de (her)waardering van wat je hebt.

In een cursus van zes avonden, met praktijkopdrachten thuis, biedt Stichting Open Boek persoonlijke begeleiding in het ontdekken en ontwikkelen van je eigen fotografie-stijl. Ieders kijk op de wereld is uniek, dat geldt ook voor de manier waarop je dat vastlegt.

Nederland is merendeels een Delta, gevormd door water. Onze knappe inrichting van het land doet dat wel eens vergeten. Open Boek organiseert een tweetal expedities te water, waardoor je ten volle realiseert dat je in een Delta leeft. Fotografie en varen gaan heel goed samen, door het rustige tempo van een schip.

De IJssel, geroemd als de mooiste rivier van Nederland, ontdekken we door een vaartocht met de MS Tram. Landschappen, planten en dieren trekken aan je voorbij tijdens een rondvaart van Epse naar Zutphen. Afgezet op een zandoever, maakt een kleine voettocht de beleving compleet.

De tweede waterexpeditie is op het Grevelingenmeer. Met de MPS Grevelingen varen we op het grootste zoutmeer van Europa. Sinds de afsluiting van zee door de Deltawerken is er een unieke natuurontwikkeling met een grote soortenrijkdom van planten en dieren. Extra spannend is de aanlanding op de onbewoonde Stampersplaat.

De expeditieleiders Sjon Heijenga (Deventer) en Peter ten Dijke (Bathmen) leggen uit wat je ziet en hoe je het mooi kunt vastleggen. Iedereen is welkom, zoals je bent en met wat je hebt, op avontuur achter je eigen muur…

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
25-02-2013
Samenleving
https://www.stichtingopenboek.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies