Lopen voor schoon drinkwater in Afghanistan

FOTOVERSLAG – Vandaag organiseert ZOA voor de 7e keer Walk4Water: het jaarlijkse sponsorloopevenement voor water dat levens redt. Weeronline waarschuwt dat snijdende oostenwind dwars door je kleren waait en adviseert mensen zich dik aan te kleden. De gevoelstemperatuur ligt zaterdagochtend in het noorden van het land rond de -14. Toch weerhoudt dit de deelnemers van Walk4Water niet om op pad te gaan voor het goede doel (foto).

ZOA wil aandacht vragen voor het wereldwijde gebrek aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. De sponsorloop is tegelijkertijd het startschot van de collecteweek van ZOA die wordt gehouden van 25 t/m 30 maart 2013.

Deelnemers kunnen verschillende afstanden wandelen (7, 10 en 20 km) of hardlopen (10 km) met een lege jerrycan. De laatste kilometers worden afgelegd met een jerrycan met water. Op die manier ervaar je zelf hoe zwaar het is om kilometers te lopen met water, zoals veel vluchtelingen in Afrika en Azië dit dagelijks moeten doen. Naast het wandelen of hardlopen zijn er allerlei activiteiten te doen die in het teken staan van de Aziatische cultuur. Bijvoorbeeld: vliegers maken, Afghaanse thee en lekkernijen proeven of deelnemen aan de nationale volksdans.

Door oorlogen en rampen zijn veel dorpen in Afghanistan verwoest. Ook in de regio Deh Sabz. Meer dan de helft van de bevolking heeft op dit moment geen toegang tot schoon drinkwater. ZOA wil samen met de Afghanen bouwen aan de toekomst door o.a. waterpompen te herstellen of aan te leggen en uit te leggen waarom hygiëne zo belangrijk is. Het doel van Walk4Water is: € 100.000,- voor Afghanistan. Zo krijgen 1.360 gezinnen toegang tot schoon drinkwater.

ZOA biedt hulp aan mensen die getroffen zijn door een natuurramp of gewapend conflict. Wij dragen bij aan een nieuw perspectief van hoop waarin mensen in waardigheid en onderling vertrouwen samenwerken aan hun toekomst. Samen met de getroffen gemeenschappen werken wij aan verder herstel totdat zij weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

ZOA
© Wilko Visscher
28-02-2013
Samenleving
https://www.walk4water.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies