Landelijk voorjaarscongres ChristenUnie

Op 13 april 2013 houdt de ChristenUnie haar landelijk voorjaarscongres in Ede. Bent u lid van de ChristenUnie? Dan bent u van harte welkom op dit congres. Het ochtendprogramma bestaat uit het Uniecongres. Dit is toegankelijk voor alle leden, maar alleen afgevaardigden hebben stemrecht. Peter van Dalen (foto) zal een deelsessie verzorgen over Europa.

Het congres begint om 10:00 uur en is rond 16:00 uur afgelopen. Belangrijkste agendapunten Uniecongres: Bespreking nieuwe partijstructuur, Benoeming nieuwe voorzitter en penningmeester Landelijk Bestuur, Route naar Europese verkiezingen. De middag bestaat uit deelsessies, ledenresoluties en speeches.

Na de pauze zijn er zes verschillende deelsessies over uiteenlopende thema’s. De deelsessies worden geleid door één van onze parlementariërs, samen met een lokaal ChristenUnie-politicus en een vertegenwoordiger van een maatschappelijke organisatie. De drieslag van maatschappelijke veld, en lokale en landelijke politiek staat model voor de manier waarop de ChristenUnie invulling geeft aan haar missie om ruimte maken voor initiatieven uit de samenleving.

Wanneer u zich aanmeldt voor het congres, kunt u direct een keuze aangeven voor één van de deelsessies.

Arie Slob – De kracht van de samenleving

Joël Voordewind – Gerechtigheid / vluchtelingenbeleid

Carola Schouten – gezin

Gert-Jan Segers – gerechtigheid / mensenhandel en prostitutie

Carla Dik – schepping

Peter van Dalen – Europa

Christenunie
© Ap Roukema
17-03-2013
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies