Meer jongeren willen naar Israel

Vorig jaar is Gideon Israël Reizen uit Giessen gestart met het aanbieden van reizen voor kerken en gemeenten. Inmiddels zijn de eerste groepen net terug uit Israël. Volgens Johan de Vos, directeur van het reisbureau ziet hij een trend dat er meer jongeren interesse krijgen in Israël.

De reisaanvragen van kerken komen veelal van een groepje jongeren die het initiatief hebben opgepakt om een Israëlreis te organiseren. Men ziet het als een waardevolle en leerzame aanvulling op de catechisatie om Israël en de bijbelse plaatsen van dichtbij te ervaren.

Vorige maand was een groep van de Hervormde Gemeente Jaarsveld met 38 personen in Israël. Het initiatief kwam van de jeugd, maar geleidelijk aan raakte ook meer ouderen geïnteresseerd waardoor de oudste ‘jongere’ 76 jaar was die meeging. Volgens de Vos is er interesse in het reisbureau Gideon vanwege de bemoedigingsdagen die in het programma zitten.

Naast de bijbelse plaatsen wordt een bezoek gemaakt aan Kibboetsen en worden gesprekken aangegaan met de lokale bewoners. Deelnemer Joke: “De bemoedigingsdag(en) waren geweldig! Mensen stonden open voor gesprek, contact. We hebben kunnen vertellen dat we van Israël en het Joodse volk houden en voor hen bidden”.

Zo wordt het volk bemoedigd met woorden en door zang en muziek. Dit laat een enorme indruk achter, zowel bij de bewoners alsmede bij de jongeren.

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
18-03-2013
Buitenland
https://www.gideonisraelreizen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies