Ballonnen de lucht in voor De Akker

AMERONGEN – Op zaterdag 13 april organiseerde Zendings-Diaconessenhuis Bethanië in Amerongen haar jaarlijkse Ontmoetingsdag. Deze dag was tevens de aftrap voor ‘de Akker’, een nieuw project van de diaconessen. Op het braakliggende terrein hoek Holleweg/Bergweg beginnen de diaconessen een ecologische moes- en bloementuin.

Om 16.00 uur waren de wethouders Verhoef en Van Oostrum aanwezig voor de officiële start. Samen met zr. Dorien Peet, zaaide wethouder Van Oostrum als eerste bloemenzaad in aan de rand van ‘de Akker’. Vervolgens waren alle aanwezigen aan de beurt om een bekertje met zaadjes over de Akker uit te strooien.

Van Oostrum: “Ik ben erg enthousiast over ‘De Akker’. Het wordt een project vóór en dóór Amerongers. Het zal de onderlinge betrokkenheid absoluut versterken. Voor wat kwetsbaarder groepen een ideale daginvulling en de mogelijkheid te leven van eigen teelt. “

Iedere aanwezige kreeg een slaplantje mee naar huis, om het te laten opgroeien in eigen tuin en daarna met anderen te delen.

Na een gezamenlijk aftellen, ging er een massa groene en blauwe ballonnen de lucht in. Inmiddels is bekend dat de een van de ballonnen in Niedersachsen, Duitsland is gevonden, ruim 300 km van Amerongen.

Wie ‘de Akker’ wil sponsoren of mee wil werken op de akker, kan contact opnemen met Liesbeth van den Berge, tel. 0343-723 780, mail: l.vandenberge@zdh.nl

Liesbeth van den Berge
ZDH
17-04-2013
Samenleving
https://www.zdh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies