Kleding geven voor allerarmsten

ANDIJK – Zaterdag 20 april sluit Dorcas de week van de Dorcas Kledingactie af. Op ruim tachtig locaties verzamelen Dorcas kledingdepots nog kleding die wordt ingeleverd; De opbrengst is bestemd voor het werk van hulporganisatie Dorcas. Het is het vijfde achtereenvolgende jaar dat Dorcas deze landelijke inzamelingactie organiseert. De actie leverde vorig jaar 60.000 kilo kleding op.

De helft van alle ingezamelde kleding wordt gesorteerd verstuurd naar de hulpprojecten van Dorcas, zoals de noodhulpprojecten en de sponsorprojecten van kinderen, gezinnen en grannies (ouderen). De ongesorteerde kleding wordt verkocht aan het Leger des Heils, waarmee Dorcas een samenwerkingsovereenkomst heeft. De opbrengst hiervan wordt dan gebruikt voor de kosten van transport en distributie.

Jaarlijks gaat ongeveer 800.000 kilo gesorteerde Dorcas-kleding naar de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit zijn mensen die zelf onvoldoende geld hebben om kleding in de winkel te kopen. De hulp gaat naar oude mensen die onmogelijk van hun pensioen rond kunnen komen, gehandicapten, chronisch zieken, kinderen in arme gezinnen en weeshuizen, de kwetsbaren in de samenleving. Jaarlijks worden circa 150 transporten met hulpgoederen verzonden naar landen zoals Roemenië, Moldavië, Oekraïne, Albanië, Zuid-Afrika en Lesotho.

Ook door het jaar heen kunt u bij Dorcas kleding inleveren voor de allerarmsten. Kijk op www.dorcaskledingactie.nl voor het dichtstbijzijnde depot in uw omgeving.

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika 177 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken.

Mikal Folkertsma
© Henk-Jan Oudenampsen
18-04-2013
Hulpverlening
https://www.dorcaskledingactie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies