EH-studenten feliciteren leerlingen Gomarus College

Een groep oud EH-studenten heeft vrijdag 14 juni tussen de 200 en 300 leerlingen van het Gomarus College in Groningen gefeliciteerd met het behalen van hun examen havo of vwo.

De actie is onderdeel van een grote wervingscampagne die de EH is gestart om zoveel mogelijk jongeren te wijzen op het EH-Basisjaar.

Het Basisjaar van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort is een uitdagend tussenjaar met o.a. persoonlijke ontwikkeling, geloofstoerusting, oriëntatie op cultuur en maatschappij, en studiekeuze.

Het afgelopen half jaar zorgde de dreiging van het afschaffen van de studiefinanciering en de invoering van een leenstelsel voor grote onduidelijkheid onder aankomende studenten. Wanneer deze plannen zouden doorgaan, betekende dit dat iedereen die in september 2013 gaat studeren voor het laatst aanspraak mag maken op de volledige studiefinanciering; met ingang van 2014 wordt het lenen.

Op vrijdag 7 juni kwam het bericht dat de minister de plannen met een jaar zouden worden uitgesteld. Daardoor is het voor eindexamenkandidaten alsnog mogelijk om het EH-Basisjaar te volgen en het recht op studiefinanciering (voor hun vervolgopleiding) te behouden. Om dit nieuws onder de aandacht te brengen van eindexamenkandidaten deelden enthousiaste (oud-)Basisjaarstudenten aan elke geslaagde leerling een oranje gerbera uit met daar aan een kaartje.

Op vrijdag 21 juni en dinsdag 27 augustus heeft de EH twee voorlichtingsmiddagen gepland met het oog op komend cursusjaar.

Onno Visser
© Henk-Jan Oudenampsen
14-06-2013
Onderwijs
https://www.eh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies