Fusie EA en EZA definitief een feit

De besturen van de Evangelische Alliantie (EA) en de Evangelische Zendingsalliantie (EZA) hebben op 17 juni definitief ingestemd met de fusie tussen beide koepels. Dit besluit is op maandag 1 juli 2013 geformaliseerd door de nieuwe statuten te laten passeren bij de notaris.

Op de foto de ondertekening van de fusieakte door bestuursleden EA en EZ; an links naar rechts: Adri Veldwijk, Karin Somhorst, Loek van der Laan, Jan Wessels (achter), Willem Smouter en Helma Rem.

Het bestuur van de nieuwe stichting is samengesteld uit bestuursleden van de voormalige besturen van de EA en de EZA en bestaat voorlopig uit dertien personen. Vanuit het EZA-bestuur nemen de volgende personen zitting: Helma Rem (vice-voorzitter), Rolf Sloots (secretaris), ir. Dick Jaspers Focks, Lex Klein Haneveld en Inge Verhoef-Postma.

Ds. Willem Smouter (voorzitter), drs. Leendert de Jong, Bert de Jong, Els Nijman, drs. ing. Jaap van de Poll, Karin Somhorst, drs. Bertus Tichelaar en drs. Louis Wüllschleger zijn afkomstig uit het bestuur van de EA.

De voorlopige naam van de nieuwe organisatie is EA-EZA. Formeel is er sprake van een samenwerking waar alle operationele activiteiten van beide organisaties worden ondergebracht in de nieuwe organisatie. De aandelen van EZA-Verzekeringen BV blijven voorlopig in stichting EZA vanwege juridische en fiscale aspecten die meer tijd vragen voor een zorgvuldige overgang.

Adri Veldwijk en Jan Wessels vormen samen de tweehoofdige collegiale directie. In april betrokken beide organisaties al een gezamenlijk pand in Driebergen. De praktische en organisatorische veranderingen die nodig zijn om daadwerkelijk als één organisatie te opereren zullen in de tweede helft van het jaar stapsgewijs doorgevoerd worden.

Adri Veldwijk
EZA en EA
01-07-2013
Evangelisatie
https://www.ea.nl/biddenvoorstudenten

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies