Heropening locatie Profila Zorg in Poortugaal

Na een renovatie van ruim vier maanden vindt op 19 september 2013 de heropening plaats van locatie Wanmolen van Profila Zorg. Omdat het gebouw sterk verouderd was en niet meer voldeed aan alle wensen en behoeften, was het nodig dit gezinsvervangend huis op te knappen en grotere kamers te realiseren met een eigen douche en toilet.

In locatie Wanmolen wonen 14 mensen met een (matige) verstandelijke beperking. De verbouw startte in maart 2013. De bewoners gingen naar tijdelijke woonruimte in Rotterdam, in een voormalig schippersinternaat. Eind juli kwamen ze terug naar hun compleet vernieuwde kamers.

De grootscheepse renovatie was nodig om de indeling en voorzieningen aan te passen. In de oude situatie deelden de bewoners bijvoorbeeld met elkaar een beperkt aantal doucheruimtes en toiletten. Ook waren de slaapkamers erg klein. Profila Zorg nam een architect in de arm en keek samen met Woningbouwvereniging Poortugaal naar mogelijkheden om een grondige herindeling te maken, elke kamer te vergroten en op elke kamer een douche en toilet te realiseren. Het bouwbedrijf maakte samen met een werkgroep van Profila Zorg en met vele collega´s en vrijwilligers de renovatie tot een groot succes. Dat wil Profila Zorg gaan vieren op de officiële heropening.

Bewoners, belangenbehartigers, medewerkers en vrijwilligers en enkele genodigden komen donderdag 19 september bij elkaar op de locatie. De heer Brand, directeur van Profila Zorg, zal hen verwelkomen. Burgemeester Wagner van Poortugaal zal samen met een bewoner van de locatie Wanmolen de openingshandeling verrichten. Daarna volgt een rondleiding door de vernieuwde locatie.

Profila Zorg is een landelijk werkende evangelische zorginstelling met onder andere drie locaties in Poortugaal: het Poortgebouw (Jan van Almondestraat), Begeleid Zelfstandig Wonen (bestaande uit vijf huizen verspreid in Poortugaal) en Wanmolen (Wanmolen 13-23). De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding of werk in de regio Rotterdam. Het team van zorgprofessionals begeleidt en ondersteunt de bewoners, en bestaat uit tien begeleiders en enkele vaste invalkrachten. Locatie Wanmolen heeft een betrokken achterban van vrijwilligers, familie en belangenbehartigers.

Joke Tan
Profila Zorg
30-08-2013
Samenleving
https://www.profilazorg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies